06.02.2018  |  Klima, miljø og energi

Mælkekasseindsamling hjælper på Arlas grønne regnskab

På kun et år er det lykkes Arla og Danmarks Naturfredningsforening at indsamle mere end 100.000 brugte mælkekasser fra danskerne. Det er med til at reducere Arlas CO2-udledning med 300 tons.

Tilbage i november 2016 søsatte Arla en landsdækkende indsamling i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening for at få de mange mælkekasser hjem igen, som hvert år forsvinder ud af Arlas distribution.

De forsvundne mælkekasser betyder nemlig, at Arla hvert år er nødt til at producere 300.000 nye mælkekasser som erstatning – og det er en ekstraproduktion, som belaster miljøet.

Nu har Arla gjort tallene op for indsamlingen. Og konklusionen er, at initiativet har været en succes, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. Således er det lykkes koncernen at indsamle intet mindre end 100.000 mælkekasser på tværs af hele landet – det er 120.000 kilo i ren plastik.

Indsamling af mælkekasser bidrager til 2020-mål
Indsamlingen af de mange mælkekasser betyder samtidig, at Arla kan reducere CO2-udledningen med 300 tons, hvilket svarer til at køre jorden rundt i en almindelig personbil 33 gange:

”Vi er overvældet over danskernes hjælp med at bringe de mere end 100.000 mælkekasser tilbage til Arla. Det betyder konkret, at vi kan reducere vores klimaaftryk. Reduktionen i CO2-udledning fra mælkekasser bidrager til vores 2020-mål om at reducere Arlas samlede CO2-udledning med 25 procent. Det er godt for både klimaet og for vores ejere”, siger Jakob B. Knudsen, der er direktør i Arla Danmark, til retailnews.dk og fortsætter:

”I Arla arbejder vi hele tiden på at blive grønnere. Mælkekasserne er et oplagt sted at tage fat på i vores arbejde med at gøre en forskel for miljøet. Faktisk er de lavet til at kunne holde i 20 år, men i dag forsvinder de allerede i gennemsnit efter tre år”.

Læs også: Arla og Bilka indsamler plastiklåg til genbrug

Som et led i kampen mod et grønnere regnskab arbejder Arla løbende på at gøre de mange mælkekasser endnu grønnere. Det betyder blandt andet, at koncernen har sat sig et mål om, at alle mælkekasser skal produceres af 100 procent genanvendelig plast, ligeså snart der kan skaffes nok af netop den type plast.

Bruger allerede plastaffald i produktionen
I dag bruger Arla allerede plastaffald i produktionen af mælkekasser fra blandt andet Arlas danske mejerier, gamle mælkekasser, låg fra mælkekartoner og plastemballage:

”Hos Arla arbejder vi målrettet med bæredygtighed. Vi har et mål om, at vores mælkekasser på sigt skal produceres med 100 procent genanvendeligt plastik. Det vil være med til at reducere vores samlede klimaaftryk betydeligt, fordi en mælkekasse lavet af 100 procent genanvendelig plast reducerer CO2-udledningen med 40 procent pr. kasse”, siger Jakob B. Knudsen.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere