Mælkekasseindsamling hjælper på Arlas grønne regnskab

På kun et år er det lykkes Arla og Danmarks Naturfredningsforening at indsamle mere end 100.000 brugte mælkekasser fra danskerne. Det er med til at reducere Arlas CO2-udledning med 300 tons.

Reduktionen i CO2-udledning fra mælkekasser bidrager til vores 2020-mål om at reducere Arlas samlede CO2-udledning med 25 procent. Det er godt for både klimaet og for vores ejere”, siger Jakob B. Knudsen, der er direktør i Arla Danmark. Foto: Arla Foods..

06.02.2018

CSR.dk

Tilbage i november 2016 søsatte Arla en landsdækkende indsamling i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening for at få de mange mælkekasser hjem igen, som hvert år forsvinder ud af Arlas distribution.

De forsvundne mælkekasser betyder nemlig, at Arla hvert år er nødt til at producere 300.000 nye mælkekasser som erstatning – og det er en ekstraproduktion, som belaster miljøet.

Nu har Arla gjort tallene op for indsamlingen. Og konklusionen er, at initiativet har været en succes, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse. Således er det lykkes koncernen at indsamle intet mindre end 100.000 mælkekasser på tværs af hele landet – det er 120.000 kilo i ren plastik.

Indsamling af mælkekasser bidrager til 2020-mål
Indsamlingen af de mange mælkekasser betyder samtidig, at Arla kan reducere CO2-udledningen med 300 tons, hvilket svarer til at køre jorden rundt i en almindelig personbil 33 gange:

”Vi er overvældet over danskernes hjælp med at bringe de mere end 100.000 mælkekasser tilbage til Arla. Det betyder konkret, at vi kan reducere vores klimaaftryk. Reduktionen i CO2-udledning fra mælkekasser bidrager til vores 2020-mål om at reducere Arlas samlede CO2-udledning med 25 procent. Det er godt for både klimaet og for vores ejere”, siger Jakob B. Knudsen, der er direktør i Arla Danmark, til retailnews.dk og fortsætter:

”I Arla arbejder vi hele tiden på at blive grønnere. Mælkekasserne er et oplagt sted at tage fat på i vores arbejde med at gøre en forskel for miljøet. Faktisk er de lavet til at kunne holde i 20 år, men i dag forsvinder de allerede i gennemsnit efter tre år”.

Læs også: Arla og Bilka indsamler plastiklåg til genbrug

Som et led i kampen mod et grønnere regnskab arbejder Arla løbende på at gøre de mange mælkekasser endnu grønnere. Det betyder blandt andet, at koncernen har sat sig et mål om, at alle mælkekasser skal produceres af 100 procent genanvendelig plast, ligeså snart der kan skaffes nok af netop den type plast.

Bruger allerede plastaffald i produktionen
I dag bruger Arla allerede plastaffald i produktionen af mælkekasser fra blandt andet Arlas danske mejerier, gamle mælkekasser, låg fra mælkekartoner og plastemballage:

”Hos Arla arbejder vi målrettet med bæredygtighed. Vi har et mål om, at vores mælkekasser på sigt skal produceres med 100 procent genanvendeligt plastik. Det vil være med til at reducere vores samlede klimaaftryk betydeligt, fordi en mælkekasse lavet af 100 procent genanvendelig plast reducerer CO2-udledningen med 40 procent pr. kasse”, siger Jakob B. Knudsen.

- EL

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

06.06.2025Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Brødrene Dahl sætter CO2-tal på 70.000 varer

05.06.2025CSR.dk

Regningen stiger: Klimaskader har allerede kostet samfundet milliarder

04.06.2025CSR.dk

Klimarådet i nyt notat om klimafremskrivningen: Regeringen skal følge implementeringen tæt

03.06.2025CSR.dk

Nyt partnerskab vil bygge grønne mikronet og øge elektrificeringen

03.06.2025NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen bygger 11 MW solcellepark med 5 MW batteri i Sorø

02.06.2025CSR.dk

Frode Laursen skruer op for den grønne omstillingsfart

01.06.2025Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

30.05.2025CSR.dk

Ny prognose: 80 procent chance for varmerekord inden 2029

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Dagrofa aps
Kursus
Deltag i kulinarisk masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Den 3. og 10. juni inviterer Dagrofa Foodservice til inspirerende kulinariske masterclasses i henholdsvis Odense og Ishøj.

Dato

03.06.2025

Tid

13:00

Sted

Odense og Ishøj

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Alt du skal vide om ISO 27001

Lær om krav og fordele ved en ISO 27001 certificering. Er der krav til, at din virksomhed skal have en ISO 27001 certificering, eller er du blot nysgerrig på at vide mere om standarden? Deltag i vores webinar den 4. juni og få indsigt i, hvordan certificeringen kan hjælpe din virksomhed med informationssikkerhed og compliance. Falk Lange, som er Head of Information Security Management System hos TDC Erhverv, er med på webinaret og vil fortælle om deres erfaringer med ISO 27001 og NIS2.

Dato

04.06.2025

Tid

13:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia