25.01.2013 | Klima, miljø og energi
Mærsk Line har nået sin CO2-målsætning for 2020
Mærsk Lines ambition om senest i 2020 at sænke CO2-udledningen med 25 procent fra 2007-niveauet er nået, oplyser rederiet.
Mærsk Lines CO2-udledning måles i overensstemmelse med en metodik udviklet af Clean Cargo Working Group (Gram CO2 per container fragtet en kilometer). Data bliver uafhængigt verificeret af Lloyds Register, oplyser Mærsk Line. Foto: Mærsk Line.
Nu slår den rettidige omhu også igennem i verdens største containerrederis arbejde for at nedbringe sin udledning af CO2. Otte år før tid, melder Mærsk Line nu, at rederiet har reduceret sit CO2-udslip med 25 procent.
Vi er stolte af at ramme målsætningen otte år før tidsplanen. Det bekræfter, at vi er på rette spor. Og for at bevare momentum, hæver vi nu målet til en CO2-reduktion på 40 procent i 2020, siger Morten Engelstoft, Chief Operating Officer i Mærsk Line.
Mærsk Lines fokus på energieffektivitet har ifølge Morten Engelstoft gjort virksomheden signifikant mere konkurrencedygtig på omkostningssiden.
"Og ved at sænke vores egen CO2-udledning har vi desuden nedsat vores kunders CO2-udslip ved at hjælpe dem med at nå deres egne CO2-mål", siger han.
CO2 skal indgå i købsbeslutningen
Via benchmarking-data er det muligt for alle Mærsk Lines kunder at sammenligne deres shipping-leverandørers CO2-performance. Eksperter fra Mærsk Line hjælper desuden kunderne med at implementere benchmarking-systemer for at gøre CO2 til en del af kundernes købsbeslutning.
"Vi oplever en øget miljømæssig opmærksomhed blandt vores kunder, så når vi forbedrer vores miljømæssige performance, forbedrer vi også forholdet til vores kunder", siger Morten Engelstoft.
Det estimeres, at skibsfarten står for 90 procent af den globale varetransport. Selv om skibsfart er langt den mest energieffektive måde at transportere gods over lange afstande på, ligger containerskibenes bidrag til CO2 i atmosfæren på tre-fire procent af verdens totale CO2-udledning per år, oplyser Mærsk Line i en pressemeddelelse.
-JKK
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.