25.01.2013 | Klima, miljø og energi
Mærsk Line har nået sin CO2-målsætning for 2020
Mærsk Lines ambition om senest i 2020 at sænke CO2-udledningen med 25 procent fra 2007-niveauet er nået, oplyser rederiet.
Mærsk Lines CO2-udledning måles i overensstemmelse med en metodik udviklet af Clean Cargo Working Group (Gram CO2 per container fragtet en kilometer). Data bliver uafhængigt verificeret af Lloyds Register, oplyser Mærsk Line. Foto: Mærsk Line.
Nu slår den rettidige omhu også igennem i verdens største containerrederis arbejde for at nedbringe sin udledning af CO2. Otte år før tid, melder Mærsk Line nu, at rederiet har reduceret sit CO2-udslip med 25 procent.
Vi er stolte af at ramme målsætningen otte år før tidsplanen. Det bekræfter, at vi er på rette spor. Og for at bevare momentum, hæver vi nu målet til en CO2-reduktion på 40 procent i 2020, siger Morten Engelstoft, Chief Operating Officer i Mærsk Line.
Mærsk Lines fokus på energieffektivitet har ifølge Morten Engelstoft gjort virksomheden signifikant mere konkurrencedygtig på omkostningssiden.
"Og ved at sænke vores egen CO2-udledning har vi desuden nedsat vores kunders CO2-udslip ved at hjælpe dem med at nå deres egne CO2-mål", siger han.
CO2 skal indgå i købsbeslutningen
Via benchmarking-data er det muligt for alle Mærsk Lines kunder at sammenligne deres shipping-leverandørers CO2-performance. Eksperter fra Mærsk Line hjælper desuden kunderne med at implementere benchmarking-systemer for at gøre CO2 til en del af kundernes købsbeslutning.
"Vi oplever en øget miljømæssig opmærksomhed blandt vores kunder, så når vi forbedrer vores miljømæssige performance, forbedrer vi også forholdet til vores kunder", siger Morten Engelstoft.
Det estimeres, at skibsfarten står for 90 procent af den globale varetransport. Selv om skibsfart er langt den mest energieffektive måde at transportere gods over lange afstande på, ligger containerskibenes bidrag til CO2 i atmosfæren på tre-fire procent af verdens totale CO2-udledning per år, oplyser Mærsk Line i en pressemeddelelse.
-JKK
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.