26.11.2009  |  Kommunikation

Miljøpris til Det Økologiske Råd

Som den første NGO nogensinde modtog Det Økologiske Råd Aase&Ejnar Danielsens Fonds pris på 250.000 kr. for sine kritiske analyser og konstruktive forslag til en mere offensiv miljø- og klimapolitik.

Det Økologiske Råd modtog den 25. november - som den første NGO nogensinde - en miljøpris på 250.000 kr. fra Aase&Ejnar Danielsens Fond. Miljøprisen blev stiftet i 1994 med det formål at belønne mennesker og virksomheder, der arbejder for en forbedring af miljøet, og som udbreder kendskabet til og anvendelsen af miljøforbedrende løsninger.

“Det Økologiske Råd har på differentieret og fremragende vis forstået at formidle komplicerede miljøspørgsmål til en bred skare af aktører," siger formanden for indstillingskomiteen bag miljøprisen, Professor Thomas H. Christensen, om valget. Han henviser blandt andet til rådets aktive rolle som formidler mellem de grønne organisationer og erhvervslivet, herunder en lang række samarbejder på europæisk og globalt plan. Desuden peger han på rådets imponerende række af publikationer.

”Det Økologiske Råd har vist sig som en troværdig og seriøs medspiller, også når det gælder mere kontroversielle emner som begrænsning af biltrafikken, indførelse af en grøn skattereform og brug af brændeovne. Det er vigtigt med frivillige organisationer, som tør tage nye ikke populære sager op og fastholde fokus på området. Her har Det Økologiske Råd vist stort mod og faglig styrke,” siger Thomas H. Christensen videre.

For Det Økologiske Råd har de 250.000 kr. stor betydning.

”Ganske vist formår vi at få projekter hjem, men som mange andre lignende organisationer har vi stort behov for frie midler til at kunne tage hurtige initiativer uden at skulle søge fonde først,” siger formand for Det Økologiske Råd Christian Ege og fortsætter,

”Vi er naturligvis rigtigt glade for pengene. Vi regner med at bruge nogle af dem til noget af det, vi sjældent har råd til at prioritere – nemlig at skaffe flere medlemmer. Vi tror, at vi med vores faglige troværdighed og indflydelse kan få betydeligt flere medlemmer. Den indsats går vi gang med i det nye år. Derudover vil vi også bruge nogle af pengene på at skabe en bedre arbejdsvilkår for de ansatte, som gør en kæmpe indsats for Det Økologiske Råd.”

Prisoverrækkelsen fandt sted torsdag d. 26. november hos Aase&Ejnar Danielsens Fond i Lyngby.

Om Det Økologiske Råd
Det Økologiske Råd blev grundlagt i 1991 og har siden da koncentreret sit arbejde indenfor områderne energi og klima, kemikalier, landbrugets miljøeffekter samt trafik, klima og luftforurening.


- KPE

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere