16.10.2020  |  Kommunikation

Miljøvenlig levende ild til boligen og virksomheden

Miljøvenligheden er i fokus, når TenderFlame skaber hygge i boligen – inde som ude – med levende ild. Hemmeligheden er en patenteret metalvæge, der reagerer med en specialudviklet fuel, og resultatet er både sodfrit, lugtfrit og giftfrit. TenderFlame er for nylig gået ind på det danske marked.

Levende lys og flammernes leg er for mange indbegrebet af hygge. Inden døre i den kolde tid, og uden døre, når de skønne sommeraftener skal forlænges. Men de senere år har hyggen fået et knap så kønt skær, i takt med at bevidstheden om luftforurening fra stearinlys og at bål med træ populært sagt er CO2 lige op i luften. 

Teknologien bag TenderFlame

Teknologien bag TenderFlame er udviklet af norske Steelwick, som holder til i Oslo, og produkterne fremstilles hos to norske producenter. Opfindelsen er et resultat af flere års tests og udvikling, og består af en kombination af den patenterede SteelWick og TenderFuel.

Vægen, der i øvrigt er livstidsgaranti på, er designet, så den opnår netop de 104 grader, der skal til for at den brænder, når man tænder den med eksempelvis en lighter, og vægen, der er fremstillet af flere lag rustfrit stålmesh, er konstrueret, så det kun er den aller øverste del af vægen, der bliver så varm. Resten af beholderen har en temperatur langt under de 104 grader, og dermed fordamper væsken ikke.

Sortimentet tæller både små lamper, indendørs væg- og bordmodeller, pejse og udendørsmodeller, og priserne spænder fra 149 kroner til pejsene, der koster fra 3.000-10.000 kroner.

Som en måde at holde fast i levende ild både inde såvel som uden døre, har to nordmænd udviklet en række produkter under navnet "TenderFlame". Det er en serie af alt fra pejse til fyrfadsstager og ildsteder, som er baseret på en helt speciel teknologi. For hvor traditionelle biopejse og stearinlys ikke er specielt godt for indeklimaet, har Ola Bergner og Tor Egil Nordli udviklet en væge i metal og en væske, TenderFuel, der hverken soder eller lugter, og som heller ikke er giftig eller brandfarlig. 

”Antændelsespunktet er 104 grader. Det betyder faktisk, at man kan fylde væske på, mens ilden brænder, flammen er ren og ydermere kan væsken både sendes og opbevares uden problemer. Og skulle uheldet være ude, og væsken løber ud, brænder den heller ikke”. Det fortæller Hans Snestrup, der er direktør for Aficionado, som forhandler TenderFlame i Danmark.

Kan få mange glade brugere
Hans Snestrup er ikke i tvivl om, at danskerne inden længe vil kunne finde TenderFlame i en række møbel- og designhuse, og som ønsker sig samme succes for produktet i Danmark, som det har oplevet på sit norske hjemmemarked. 

Aficionados ambition med TenderFlame er at etablere brandet i design- og interiørbutikker, webshops og byggemarkeder, pejsecentre og møbelhuse, ligesom TenderFlame pejse såvel som mindre candle-designs matcher perfekt i hotel- og restaurantsegmentet, netop fordi de ikke forurener indeklimaet og nok så vigtigt: Ikke udgør en brandfare. Det illustrerer Hans Snestrup i øvrigt ved at fortælle, at på trods af de mange restriktioner, der er omkring væsker i fly, må man faktisk gerne transportere TenderFlame Fuel i sin kuffert.

Med i Aficionado-ledelsen er også Steen Brylle og Rasmus Brylle, der desuden ejer og driver Horisont Gruppen, som udgiver CSR.dk. Aficionado har med TenderFlame fået nyt liv og forstærket agenturvirksomhedens idé.

”Filosofien bag Aficionado er, at produktporteføljen skal omfatte livsstilsprodukter, der blandt andet har en grøn tilgang til design, eller som rummer noget andet, der gør designet unikt. Det gælder med andre ord ‘convenient design’, der er let at gå til og som har kant. Og TenderFlame matcher den profil perfekt”, siger Hans Snestrup.

Læs mere på aficionado.dk og tenderflame.com

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere