Miljøvenlig levende ild til boligen og virksomheden

Miljøvenligheden er i fokus, når TenderFlame skaber hygge i boligen – inde som ude – med levende ild. Hemmeligheden er en patenteret metalvæge, der reagerer med en specialudviklet fuel, og resultatet er både sodfrit, lugtfrit og giftfrit. TenderFlame er for nylig gået ind på det danske marked.

Med produkter fra TenderFlame er levende lys og ild pludselig både brandsikkert og uden de store miljøeffekter. Foto: TenderFlame.

15.10.2020

CSR.dk

Levende lys og flammernes leg er for mange indbegrebet af hygge. Inden døre i den kolde tid, og uden døre, når de skønne sommeraftener skal forlænges. Men de senere år har hyggen fået et knap så kønt skær, i takt med at bevidstheden om luftforurening fra stearinlys og at bål med træ populært sagt er CO2 lige op i luften. 

Teknologien bag TenderFlame

Teknologien bag TenderFlame er udviklet af norske Steelwick, som holder til i Oslo, og produkterne fremstilles hos to norske producenter. Opfindelsen er et resultat af flere års tests og udvikling, og består af en kombination af den patenterede SteelWick og TenderFuel.

Vægen, der i øvrigt er livstidsgaranti på, er designet, så den opnår netop de 104 grader, der skal til for at den brænder, når man tænder den med eksempelvis en lighter, og vægen, der er fremstillet af flere lag rustfrit stålmesh, er konstrueret, så det kun er den aller øverste del af vægen, der bliver så varm. Resten af beholderen har en temperatur langt under de 104 grader, og dermed fordamper væsken ikke.

Sortimentet tæller både små lamper, indendørs væg- og bordmodeller, pejse og udendørsmodeller, og priserne spænder fra 149 kroner til pejsene, der koster fra 3.000-10.000 kroner.

Som en måde at holde fast i levende ild både inde såvel som uden døre, har to nordmænd udviklet en række produkter under navnet "TenderFlame". Det er en serie af alt fra pejse til fyrfadsstager og ildsteder, som er baseret på en helt speciel teknologi. For hvor traditionelle biopejse og stearinlys ikke er specielt godt for indeklimaet, har Ola Bergner og Tor Egil Nordli udviklet en væge i metal og en væske, TenderFuel, der hverken soder eller lugter, og som heller ikke er giftig eller brandfarlig. 

”Antændelsespunktet er 104 grader. Det betyder faktisk, at man kan fylde væske på, mens ilden brænder, flammen er ren og ydermere kan væsken både sendes og opbevares uden problemer. Og skulle uheldet være ude, og væsken løber ud, brænder den heller ikke”. Det fortæller Hans Snestrup, der er direktør for Aficionado, som forhandler TenderFlame i Danmark.

Kan få mange glade brugere
Hans Snestrup er ikke i tvivl om, at danskerne inden længe vil kunne finde TenderFlame i en række møbel- og designhuse, og som ønsker sig samme succes for produktet i Danmark, som det har oplevet på sit norske hjemmemarked. 

Aficionados ambition med TenderFlame er at etablere brandet i design- og interiørbutikker, webshops og byggemarkeder, pejsecentre og møbelhuse, ligesom TenderFlame pejse såvel som mindre candle-designs matcher perfekt i hotel- og restaurantsegmentet, netop fordi de ikke forurener indeklimaet og nok så vigtigt: Ikke udgør en brandfare. Det illustrerer Hans Snestrup i øvrigt ved at fortælle, at på trods af de mange restriktioner, der er omkring væsker i fly, må man faktisk gerne transportere TenderFlame Fuel i sin kuffert.

Med i Aficionado-ledelsen er også Steen Brylle og Rasmus Brylle, der desuden ejer og driver Horisont Gruppen, som udgiver CSR.dk. Aficionado har med TenderFlame fået nyt liv og forstærket agenturvirksomhedens idé.

”Filosofien bag Aficionado er, at produktporteføljen skal omfatte livsstilsprodukter, der blandt andet har en grøn tilgang til design, eller som rummer noget andet, der gør designet unikt. Det gælder med andre ord ‘convenient design’, der er let at gå til og som har kant. Og TenderFlame matcher den profil perfekt”, siger Hans Snestrup.

Læs mere på aficionado.dk og tenderflame.com

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

15.11.2024CSR.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

30.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

26.09.2024CSR.dk

Følelser afslører hvor meget vi går op i miljø

10.09.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo mindre risiko for skandaler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V