27.11.2014  |  Klima, miljø og energi

Miljøvenlig fiberflaske kan erstatte plastflasken

Den danske producent af papemballage EcoXpac har udviklet en miljøvenlig fiberflaske, som kan blive plastflaskens afløser.

Virksomheden EcoXpac, dansk producent af papemballage, kan efter flere års forskningsarbejde fremvise en miljørigtig fiberflaske. 

Fiberflasken er så nedbrydelig, at den forsvinder i naturen efter et halvt år, og når teknologien er færdigudviklet, kan fiberflasken i princippet erstatte plastflasker.

”Mange sten er ryddet af vejen, og vi er nu så langt i vores forskningsarbejde, at vi står med en færdig grøn fiberflaske i hånden”, siger Martin Petersen, administrerende direktør hos EcoXpac, til lokalavisen.dk.

Læs også: Melodi Grand Prix skrotter plastflasker til fordel for frisk postevand

EU bakker op omkring ideen, og håbet er, at EcoXpacs fiberflaske kan give en løsning på emballageindustriens største miljøudfordring.

Ifølge UNEP, United Nations Environment Programme, er plastaffald nemlig en stigende trussel for især havets økosystemer, og derfor er fiberflasken et kærkomment alternativ til den velkendte plastflaske.

Høje forventninger til fiberflasken
Forventningerne til fiberflasken er hos EcoXpac høje, og virksomheden håber på lignende tiltag inden for andre produkter.

”Det bliver kæmpe stort, når først vores produkt er introduceret på markedet, og vi leverer et bæredygtigt produkt med samme komfort og kvalitet som plastik. Hvis det lykkes for os at åbne op for teknologien på andre fronter, så kan vi også skabe innovation inden for andre produkter end flasker", siger Martin Petersen til lokalavisen.dk.

Læs også: Nu kan papir forvandles til blomster

Den grønne fiberflaske fremstilles på cellulose på basis af træfibre fra eksempelvis aviser. Grundet flaskens materiale er det målet, at den kan indgå i genanvendelsessystemer lige som pap og papir. Dog er der specifikke krav til det indhold, der fyldes på flasken. Emballagen skal kunne forskellige ting, hvis der eksempelvis er tale om vand og juice eller øl og sodavand, skriver lokalavisen.dk.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere