28.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Millionstøtte til fem grønne teknologiprojekter

Miljø- og Fødevareministeriet støtter fem store, grønne teknologiprojekter med i alt 65 millioner kr. Projekterne omhandler bl.a. luftforurening fra færger og bæredygtige boliger.

En renere færgefart mellem Helsingør og Helsingborg samt opførelsen af 60 nye bæredygtige boliger. Det er to ud af fem grønne teknologiprojekter, som nu bliver støttet med 65 millioner kr.

Støtten kommer fra Miljøteknologisk Udviklings og DemonstrationsProgram (MUDP), som hører under Miljø- og Fødevareministeriet. Programmet støtter udvikling, test og demonstration af miljøeffektiv teknologi, oplyser ministeriet på sin hjemmeside.

Læs også: Klimavenlige energiteknologier støttes med 210 millioner

MUDP ønsker, gennem den økonomiske støtte, at give virksomhederne mulighed for at prøve deres løsninger af.

”Når MUDP også støtter store grønne fyrtårnsprojekter, kan virksomhederne i fuld skala demonstrere virkningen af dansk miljøteknologi overfor interesserede investorer i ind- og udland. Det er fantastisk at kunne sætte fem store fyrtårnsprojekter i søen, som både miljømæssigt og erhvervsmæssigt har et kæmpe potentiale”, siger Pernille Blach Hansen, formand for MUDP.

I 2016 uddeler MUDP samlet 124 mio. kr. Fra 2007 til 2015 har programmet støttet 401 projekter, etableret ca. 25 partnerskaber og medfinansieret en række aktiviteter, der skal støtte dansk eksport af miljøteknologi.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere