14.11.2012  |  Kommunikation

Min vej til CSR-jobbet: Cecilia Storm Brandenhoff, PwC

Cecilia Storm Brandenhoffs speciale om NGO-partnerskaber banede vejen for det første CSR-job.

Hvilke kvalifikationer har sikret dig din nuværende stilling?
Jeg skrev i sin tid speciale om partnerskaber mellem private virksomheder og NGO’er, hvilket dog kun er et lille element i CSR-paletten. Efterfølgende blev specialet udgivet som en bog med titlen Model of Guidelines for Corporate Partnership. Efter uddannelsen endte jeg hos Danfoss som CSR-konsulent. Og her blev interessen grundlagt for at arbejde med bæredygtighed generelt.

Hvad tændte din lyst til at arbejde med CSR?
Både almen praksis samt national og international regulering flytter sig konstant, så det handler om at have ”lytteapperatet” i gang hele tiden. Desuden tænder det mig, at arbejde på tværs i virksomheder, og CSR bevæger sig netop på alle niveauer; fra den øverste strategi til det operationelle niveau. Det kræver, at man får tænkt i brede løsninger og hele organisationer fra start af.

Om Cecilia Storm Brandenhoff

Cecilia Storm Brandenhoff, Senior CSR Konsulent hos PwC

Uddannelse:

  • Cand. Merc. MCM, Copenhagen Business School
  • BA. Negot, Syddansk Universitet

Tidligere ansættelser:

  • CSR-konsulent, Danfoss
  • CSR-konsulent, DSB

Hvad har du gjort for at brande dig selv i forhold til CSR-stillinger?
Jeg har ikke gjort så meget for at brande mig selv, men jeg har et stort netværk, som jeg har glæde af både privat og professionelt. Desuden tager jeg stor del i vidensdeling gennem konferencer og faglige netværk som for eksempel CSR Forum. Jeg arbejder også meget målrettet med at holde mig opdateret på, hvad der sker både i FN-, OECD- og EU-regi samt de initiativer, der kommer fra den danske regering.

Hvem har hjulpet dig på vej?
Jeg har fået stor vejledning af min første kollega på Danfoss, Flemming Lynge Nielsen. Desuden har jeg vendt de fleste professionelle beslutninger, jeg har taget gennem tiden, med Liselotte Carlsen fra TOP-TOY. Hendes øjne har hjulet mig meget. Endelig har jeg virkelig lært meget gennem mit netværk, hvor jeg altid får god sparring.

Hvilke råd vil du give til andre, der gerne vil have et lignende job?
At arbejde med CSR betyder også, at man skal have en god fornemmelse for de muligheder og risici en virksomhed har, og derfor er det vigtigt også at have en forståelse for virksomhedsdrift mere generelt. CSR må ikke gå hen og blive en teoretisk øvelse, der ikke linker til virksomhedens daglige udfordringer og virkelighed.

Mere fra Kirstine

Kirstine Høj

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere