16.03.2015  |  Supply chain

Minister efter nyt fabrikskollaps i Bangladesh: Stadig lang vej

Udviklingsminister Mogens Jensen mener, at der stadig er lang vej igen for at forbedre forholdene for arbejdere i Bangladesh.

Endnu en ulykke ramte i torsdags Bangladesh, hvor en bygning, der husede en cementfabrik, kollapsede i havnebyen Mongla i den vestlige del af landet, og efterlod otte mennesker døde. Derfor mener udviklingsminister Mogens Jensen (S), at der er plads til forbedring af arbejdsforholdene for de millioner af beskæftigede i produktionssektoren i Bangladesh.

Læs også: 25 mio. til tekstilarbejdere og teplukkere

”Der er ingen tvivl om, at den seneste ulykke vidner om, at der stadig er lang vej endnu til at sikre ordentlige arbejdsforhold både i Bangladesh, men også i resten af verden”, siger ministeren til Ritzau.

Han peger på, at der er sket en række tiltag i kølvandet på den store katastrofe, der ramte tekstilbranchen i Bangladesh i 2013, hvor Rana Plaza-fabrikken kollapsede og over 1.100 døde.

Blandt andet er flere fabrikker blevet lukket og mindstelønnen for arbejderne er steget med 76 procent. Alligevel får arbejderne fortsat kun ca. 450 kr. i løn om måneden, og er altså kun et skridt i den rigtige retning, vurderer Mogens Jensen.

CSR-pulje fra Danida  
Forleden afsatte ministeren, der styrer den danske udviklingsbistandspulje (Danida), 25 millioner kr. til bedre arbejdsforhold for arbejdere i udviklingslande. I den forbindelse roste han dansk erhvervsliv for at have fået øjnene op for, hvordan de kan spille en aktiv rolle i at hjælpe i udviklingslande og ændre levevilkårene for store grupper af lavtlønsarbejdere.

Læs også: To Danida-erhvervsordninger ophører midlertidigt

Mogens Jensen deltog i øvrigt i en konference i Bangladesh i weekenden, få dage efter kollapset i Mongla, med fokus på netop arbejdsforhold og CSR.

-JPN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere