17.12.2009  |  Kommunikation

Mobil undervisning i grøn energi

Onsdag d. 9. december åbnede energibyen Mobile Science Center på Rådhuspladsen i København. Byen skal fungere som en praktisk ramme omkring undervisning i grøn energi.

Med undervisningsminister Bertel Haarder og børne- og ungdomsborgmester i Købehavns Kommune, Bo Asmus Kjeldgaard, i spidsen blev et nyudviklet undervisningskoncept, energibyen Mobile Science Center, indviet på Rådhuspladsen i København onsdag d. 9. december. De to politikere blev sammen med skoleelever fra Johannesskolen på Frederiksberg og Vanløse Skole ført rundt i byen af komikeren og Tv-værten Anders Lund Madsen. Her kunne de se og opleve det hands-on-koncept, som byen er bygget op efter, og som skal være med til at styrke elevernes forskellige kompetencer inden for både naturvidenskab, samarbejde og kreativitet.
”Mobile Science Center er et unikt undervisningskoncept, som har til formål at give vores københavnske børn de innovative, teknologiske og naturfaglige kompetencer, der klæder dem på til at løse fremtidens miljø- og klimaudfordringer,” sagde Bo Asmus Kjeldgaard ved indvielsen.
Centeret er en kæmpe samlesætby med seks huse, to eldrevne affaldsbiler, en solfabrik, en vindfabrik og en biomassefabrik, som med elever og læreres indsats kan bygges op i egen skolegård, når byen fra næste år tager på turné landet rundt.
Mobile Science Center er udviklet i fællesskab af Miljøtjenesten i Københavns Kommune og Amagerforbrænding.
-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere