29.08.2018  |  Samfund

Netto dropper kød fra svin med antibiotika i produktionen

Salling Group og Danish Crown indgår et nyt samarbejde, der skal fjerne konventionelt svinekød i Nettos 496 butikker.

De danske forbrugere kommer i fremtiden ikke til at kunne finde konventionelt svinekød, der indeholder antibiotika, i nogen af Nettos butikker. Et nyt samarbejde mellem detailhandelskoncernen Salling Group og slagtervirksomheden Danish Crown blev præsenteret onsdag formiddag.

Læs også: FN's 17 Verdensmål og hvordan man får fortalt kunden det...

Danish Crown har i en årrække forøget deres opdræt uden antibiotika (OUA-produktion) og er nu oppe på en ugentlig produktion på 5.000-6.000 grise. Der er dermed kapacitet til at indgå i et bredt samarbejde og partnerskabet med Salling Group betyder samlet en tocifret millioninvestering.

De antibiotikafri produkter er hidtil primært blevet solgt i USA. Danish Crown har desuden sammen med en tysk pålægsproducent lanceret antibiotika-fri pålæg. Men Netto-samarbejdet er et vigtigt skridt. 

”For at fortsætte udviklingen, så skal OUA-grisekødet også lande i danske indkøbskurve. Derfor er jeg rigtigt glad for, at Salling Group og Netto nu giver danskerne muligheden for at købe OUA-kød og bidrage til en fortsat udvikling af produktionen," udtalte Jais Valeur, chef for Danish Crown, ved præsentationen på et pressemøde i Aarhus.

Prisen forbliver uændret

Sortimentet kommer i begyndelsen til at bestå af 13-14 produkter, og prisen kommer til at være den samme, som den forbrugerne betaler for de konventionelle produkter, der findes på hylderne i dag, siger Per Bank, chef i Salling-Group.

Læs også: Slut med konventionelle æg i 165 kantiner

”Vi ser det som en investering i folkesundheden, at vi sammen med Danish Crown og via vores kæder kan være med til at drive udviklingen mod et reduceret antibiotikaforbrug," sagde Per Bank til FødevareWatch.

Det bliver ikke noget problem at leve op til efterspørgslen på det nye sortiment, og salget af OUA-svinekød vil have en omsætning på omkring 100 mio. kr. årligt, mener han.

Også hos Danish Crown stoler man på leveringssikkerheden. Ifølge Jais Valeu er en lang række landmænd på venteliste for at få lov at levere antibiotikafrie svin til slagtning. 

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere