26.08.2016  |  Samfund

NEXT - Uddannelse København sår kim for bæredygtighed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når CSR LINK d. 28/9 stiller skarpt på SDG’ernes implementering i virksomhederne og den betydning, det får for vores hverdag, sker det hos NEXT - Uddannelse København. Det er et godt match, siger direktør for uddannelsesinstitutionen

Den grundlæggende ambition med FN’s verdensmål for en bæredygtig udvikling, de såkaldte SDG’er, er at vi alle skal ændre adfærd, fra stater, over virksomheder og statslige institutioner til os, dig og mig. En stor del af erhvervslivet har allerede gennem en årrække arbejdet med at omstille sig til bæredygtig drift, og det er virksomheder fra de rækker, CSR LINK har inviteret til at fortælle om deres bæredygtighedsindsatser på konferencen Responsible Lifestyle d. 28/9.

NEXT - Uddannelse København, der udbyder hele paletten af ungdomsuddannelser til unge i hele Storkøbenhavn, lægger lokaler til konferencen, og det giver god mening for uddannelsesinstitutionen, siger uddannelsesdirektør Mille Østerlund: ”Vores primære opgave er at udbyde, udvikle og kvalitetssikre uddannelser på erhvervsuddannelses- og gymnasialt niveau og andre uddannelsesydelser, og et centralt led heri er stærke partnerskabs- og samarbejdsrelationer, så vores uddannelsesportefølje styrkes i værdifuldt samspil med omverdenen. På den helt store klinge er uddannelse af unge en investering i et bæredygtigt liv, og dér er vi nødt til at gå sammen andre, som vil gå i samme retning.”

En fremtidssikret skole
Med 7.400 årselever er NEXT - Uddannelse København Danmarks største udbyder af ungdomsuddannelser. Porteføljen er et overvældende udvalg bestående af de fire gymnasieretninger, eux-uddannelse samt mere end 40 erhvervsuddannelser inden for tre hovedindgange: 1) teknologi, byggeri og transport, 2) kontor, handel og forretningsservice samt 3) omsorg, sundhed og pædagogik. Dertil kommer et stort og bredt udbud af efter-uddannelseskurser og en række 10. klasseforløb, som forbereder til en ungdomsuddannelse.

For Mille Østerlund handler det basalt set om at bruge uddannelserne til at så kim, der kan gøre verden til et bedre sted. De unge, som dagligt går ind og ud af NEXT - Uddannelse Københavns døre, går en dag ud af dem for at gå ind i en virksomhed. Uddannelsesinstitutionen vil gerne have, at når den dag kommer, er de ikke bare fagligt godt klædt på til at hjælpe virksomheden til vækst, de er også ambassadører for bæredygtighed.

”NEXT ønsker at være en fremtidssikret skole,” oplyser Mille Østerlund og forklarer: ”Vi hedder NEXT, fordi vi gerne vil signalere bevægelse – en retning mod noget fælles nyt, noget anderledes og noget bedre. Derfor må vi stå stærkt i forhold til de fremtidige uddannelsespolitiske og økonomiske krav, men vi må også se ud i fremtiden, hvordan arbejdsmarkedet udvikler sig, og hvordan ungekulturen ændrer sig, så vi hele tiden kan være på omdrejningshøjde med vores primære interessenter. Vi er klar til at tage det næste skridt sammen med elever, kursister og samarbejdspartnere.”

Stærke cases på programmet
På Responsible Lifestyles programm står stærke cases som IBM, NCC, Tesla, Arla, Philips, BASF, L’Oreal og COOP med breakout-sessions i de tilstødende lokaler. Dagens temaer er ”Bæredygtige visioner - Bæredygtige strategier”, ”Nye forretningsmodeller” og ”Bæredygtighedsstrategier over for kunden”, og det er Mille Østerlund, der byder velkommen til konferencen, efterfulgt af gæstetale ved Karen Blincoe, bestyrelsesformand og direktør i den bæredygtige tænketank Chora Connection. Breakout-sessionerne har bæredygtigheds konsulenthuset Spark og CSR LINK som værter og har henholdsvis B Corp-certificering og psykologiske barrierer for CSR på menuen.

Se hele programmet og tilmeld her: http://www.csr-link.dk/?page_id=1361

Tags: CSR LINK

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere