26.11.2014  |  Strategi & ledelse

Novo Nordisk vil ikke nedprioritere CSR

At Novo Nordisks CSR-bannerfører Lise Kingo forlader koncernen, er ikke lig med en nedprioritering af CSR, siger topchef Lars Rebien Sørensen.

På trods af, at ingen i topledelsen overtager Lise Kingos post som frontfigur for CSR-arbejdet og den tredobbelte bundlinje, bliver området ifølge topchef Lars Rebien Sørensen ikke nedprioriteret. Det skriver business.dk.  

Læs også: Lise Kingo stopper i Novo Nordisk

”Det er rigtigt, at Lise Kingo har stået som rollemodel på området, og at hun har været dygtig til at i talesætte emnet. Men fremadrettet vil jeg gerne have, at det er Novo Nordisks aktiviteter og gerninger, der profilere virksomheden på området. At vi bliver set på basis af det, vi gør”, siger Lars Rebien Sørensen til business.dk.

Lars Rebien Sørensen henviser desuden til, at samfundsansvaret nærmest er blevet en selvfølge, fordi det er en integreret del af Novo Nordisks forretning.  

”Hensynet til den tredobbelte bundlinje er et generelt ledelsesansvar i alle dele af organisationen. Det giver næsten sig selv, fordi det er indskrevet i Novo Nordisks forretningsorden, og vi har en række forskellige ekspertkomitéer, der arbejder med politikker, holdninger og guidelines på området”, siger Lars Rebien Sørensen til business.dk.

Lise Kingo fik ifølge Lars Rebien Sørensen tilbudt at fortsætte CSR-arbejdet i en stilling uden for koncerndirektionen, et tilbud, som hun dog sagde nej til.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere