29.01.2018  |  Klima, miljø og energi

Nu åbner regeringens støtte til udvikling af grøn teknologi

Frem til den 2. marts er der åbent for ansøgninger til EUPD-puljen, som støtter udvikling og demonstration af ny energiteknologi.

Regeringen har netop åbnet op for første runde af ansøgninger til EUPD-midlerne. Det betyder, at man frem til fredag den 2. marts kan søge om støtte til udvikling og demonstration af ny energiteknologi.

I årets første runde udbydes op til 230 millioner kroner, og midlerne udbydes bredt til alle virksomheder og teknologier, der er relevante for den grønne omstilling. Og det glæder energi-, forsynings- og klimaministeren:

”Danmark har tilsluttet sig det internationale samarbejde med Mission Innovation, som har til opgave at styrke det internationale samarbejde om en ny energiforskning. EUPD spiller en stor rolle i regeringens bestræbelse på at fordoble energiforskningsmidlerne i 2020”, siger Lars Chr. Lilleholt (V).

EUPD-støttede projekter er med til at øge eksporten af dansk energiteknologi og skaber vækst og beskæftigelse i Danmark.

Læs også: Millionstøtte til fem grønne teknologiprojekter

Støtte giver meromsætning
De seneste undersøgelser viser, at EUPD-programmet skaber en øget meromsætning på 2,7 kroner for hver støttekrone, der uddeles. Desuden øges eksporten i de deltagende virksomheder:

”Danmark satser på udvikling af energiteknologier som led i den grønne omstilling af vores energipolitik. Danske virksomheder er opfindsomme og gode til at se mulighederne. Men vi ved, at mange idéer og teknologier har brug for hjælp i opstarten. Derfor er midlerne fra EUPD-puljen en vigtig investering i både klimaet og i de danske arbejdspladser”, siger Lars Chr. Lilleholt.

EUPD skal i år uddele 400 millioner kroner. Det beløb øges frem til 2020 til mindst 500 millioner kroner. Ansøgningsfristen til første runde på op til 230 millioner kroner er som nævnt fredag den 2. marts 2018. Årets anden og sidste ansøgningsrunde foregår i september.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere