29.01.2018 | Klima, miljø og energi
Nu åbner regeringens støtte til udvikling af grøn teknologi
Frem til den 2. marts er der åbent for ansøgninger til EUPD-puljen, som støtter udvikling og demonstration af ny energiteknologi.
Første runde af ansøgningen om støtte til udvikling og demonstration af ny energiteknologi er på op til 230 millioner kroner og udløber fredag den 2. marts 2018 kl.15. Arkivfoto.
Regeringen har netop åbnet op for første runde af ansøgninger til EUPD-midlerne. Det betyder, at man frem til fredag den 2. marts kan søge om støtte til udvikling og demonstration af ny energiteknologi.
I årets første runde udbydes op til 230 millioner kroner, og midlerne udbydes bredt til alle virksomheder og teknologier, der er relevante for den grønne omstilling. Og det glæder energi-, forsynings- og klimaministeren:
”Danmark har tilsluttet sig det internationale samarbejde med Mission Innovation, som har til opgave at styrke det internationale samarbejde om en ny energiforskning. EUPD spiller en stor rolle i regeringens bestræbelse på at fordoble energiforskningsmidlerne i 2020”, siger Lars Chr. Lilleholt (V).
EUPD-støttede projekter er med til at øge eksporten af dansk energiteknologi og skaber vækst og beskæftigelse i Danmark.
Læs også: Millionstøtte til fem grønne teknologiprojekter
Støtte giver meromsætning
De seneste undersøgelser viser, at EUPD-programmet skaber en øget meromsætning på 2,7 kroner for hver støttekrone, der uddeles. Desuden øges eksporten i de deltagende virksomheder:
”Danmark satser på udvikling af energiteknologier som led i den grønne omstilling af vores energipolitik. Danske virksomheder er opfindsomme og gode til at se mulighederne. Men vi ved, at mange idéer og teknologier har brug for hjælp i opstarten. Derfor er midlerne fra EUPD-puljen en vigtig investering i både klimaet og i de danske arbejdspladser”, siger Lars Chr. Lilleholt.
EUPD skal i år uddele 400 millioner kroner. Det beløb øges frem til 2020 til mindst 500 millioner kroner. Ansøgningsfristen til første runde på op til 230 millioner kroner er som nævnt fredag den 2. marts 2018. Årets anden og sidste ansøgningsrunde foregår i september.
- EL
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.