25.09.2013  |  Klima, miljø og energi

Nu kan papir forvandles til blomster

Virksomheden Sprout har skabt blyanterne, som forvandles til krydderurter efter brug og nu papir, som kan blomstre i haven, i vinduskarmen eller på altanen i stedet for at fylde papirkurven.

Idéen med at kunne forvandle en blyantstump til friske krydderurter har fået en overvældende modtagelse både i Danmark og i resten af Europa. Nu har vækstvirksomheden Sprout i Præstø taget skridtet videre ved at få papir til at blomstre. Ligesom med blyanten håber Sprout, at det blomstrende papir bliver en eksportsucces. I første omgang udrulles sortimentet herhjemme og senere på året lanceres produkterne i Europa.

I juni lancerede Sprout en blyant, som efter brug kan plantes og blive til lækre krydderurter. Men virksomheden ville gerne udvide sortimentet.

”Tænk på, hvad vi bruger af emballage, gavepapir, lykønskningskort osv. Hvorfor ikke tænke papiret ind i en bæredygtig og livsglad cyklus i stedet for bare at smide det ud?”, siger medstifter Michael Stausholm om baggrunden for de nye papirprodukter.

Læs også: Plant din blyant er nu Wallmart-nomineret

Brugerdrevet innovation
Derfor udvider Sprout nu sit sortiment med bogmærker, til-og-fra kort, growfetti (konfetti), julekort, invitationer, lykønskningskort og gaveæsker. Kun fantasien sætter ifølge Michael Stausholm grænser:

”Vi samarbejder med en del af vores kunder om at udvikle nye produkter. For os handler det om videreudvikle idéerne i samarbejde med vores kunder – kald det bare brugerdrevet innovation, selvom det altså er på et meget praktisk plan”, siger han.

Sprouts nye papir og pap-serie er lavet af 100 procent genbrugsmaterialer og består af små blomsterfrø indlejret i papiret. Når man planter papiret, nedbrydes det helt naturligt og blomster spirer. Papiret er udviklet i samarbejde med en amerikansk partner. De nye Sprout-produkter sælges gennem større kæder og mindre butikker og er på vej ud i handlen. 

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere