09.09.2020  |  Samfund

Ny handlingsplan for verdensmål bringer alle ministerier i spil

Regeringen igangsætter arbejdet med en ny national handlingsplan for arbejdet med FN's 17 verdensmål. 197 nye målepunkter skal hjælpe arbejdet på vej.

Regeringen sætter nu gang i arbejdet med en ny dansk handlingsplan for verdensmålene. Finansminister Nicolai Wammen siger:

”Danmark og verden er i gang med at arbejde sig ud af coronakrisen. Der er en enorm udfordring, men heri ligger også et potentiale, som vi skal turde række ud efter. Vi skal ikke tilbage til den samme verden, men en bedre verden. En mere bæredygtig verden. Derfor ser jeg meget frem til at starte arbejdet med en ny national handleplan for, hvordan Danmark vil arbejde med FN’s verdensmål. Et arbejde, som starter nu.”

Som inspiration til arbejdet, får Finansministeren i dag, d. 9. september 2020, udleveret en 400 sider lang rapport fra Folketingets såkaldte 2030-netværk, hvis 69 folketingsmedlemmer har til opgave at arbejde med verdensmålene.

I deres rapport er de 17 verdensmål oversat til 197 konkrete målepunkter. De skal hjælpe ministerier, kommuner og virksomheder med at opstille realistiske mål for bæredygtig udvikling, som de siden kan måle, om de har opfyldt.

Alle ministerier skal med
Ifølge Finansministeriet vil national og global bæredygtig udvikling blive tænkt ind i alle ministeriers arbejde.

”Vi ønsker at forankre arbejdet med verdensmålene bredt i regeringen. Derfor bliver alle ministerier involveret i arbejdet med handlingsplanen. Desuden vil jeg opfordre hele det danske erhvervsliv, kommuner og regioner, civilsamfundet, organisationer og alle andre med interesse og viden på området om at komme med input til regeringens arbejde,” siger Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.
Regeringen forpligter sig til, at relevante lovforslag skal konsekvensvurderes i forhold til de 17 mål, ligesom der allerede bliver gjort i forhold til fx økonomiske, ligestillings- og miljømæssige konsekvenser.

Regeringen vil nu tygge på rapporten frem til december, hvor den vil komme med sit eget bud på, hvordan Danmark kan bidrage til en bæredygtig fremtid.

Plads til input før december
Har man ideer og input til arbejdet med handlingsplanen, kan man sende dem til verdensmaal@fm.dk.

Hvert land skal afrapportere på indikatorerne for verdensmålene, udarbejde nationale bæredygtighedsstrategier og fremlægge over for FN, hvordan landet implementerer verdensmålene. Regeringen vil juli næste år præsentere Danmarks status på implementeringen af FN's verdensmål i FN's hovedkvarter i New York, et så kaldt Voluntrary National Review (VNR).

-EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere