20.06.2018  |  Samfund

Ny pris belønner sociale entreprenører

Ny pris hylder virksomheder, der gør en social forskel. Formålet er at øge investeringer og inspirere til større samfundsgavnlig iværksætterlyst.

Ernst & Young og Den Sociale Kapitalfond lancerer nu prisen ”EY Social Entrepreneur Of The Year”, der belønner virksomheder, som formår både at gøre en social forskel og drive en profitabel virksomhed. Den første vinder i kategorien vil blive kåret til den danske finale i EY Entrepreneur Of The Year i Forum i København den 29. november 2018.

Læs også: Samsung på vej mod 100 procent vedvarende energi

”Vi vil hvert år hylde en virksomhed, der kan inspirere, motivere, engagere og fremme iværksætterlyst, der løser samfundsmæssige udfordringer. Vi tror på, at gode rollemodeller kan gøre en vigtig forskel, samtidig håber vi, at opmærksomheden også kan fremme interessen om investeringer i området”, siger Claus Bjørn Billehøj, adm. dir. i Den Sociale Kapitalfond.

Social entrepreneurship kan fx være at udvinde det fulde potentiale i arbejdsstyrken, styrke livskvalitet og muligheder for sårbare personer, bidrage til lokaludvikling eller løse andre store og presserende samfundsudfordringer.

”Når vi taler om entrepreneurskab, er det vigtigt også at rumme det sociale. Entreprenører, der er drevet af ambitionen om at skabe ’social impact’ i rammen af en profitabel forretningsmodel, kan yde et betydningsfuldt bidrag til samfundet og fastholde og udvikle velfærd og innovation”, siger Torben Hartz, der er partner i Ernst & Young.

Pris skal motivere flere til mere social virksomhedsdrift
Ifølge de to parter bag den nye pris oplever de generelt at interessen for social impact investing og social business og entrepreneurship vokser. Men alligevel er der lang vej endnu, hvorfor det er vigtigt at give de virksomheder, der yder en indsats, et skulderklap.

Konkurrencen om prisen vil fokusere på virksomheder med social impact og et socialt formål. Samtidig er en væsentlig erhvervsdrift en forudsætning for at komme i betragtning. Og det betyder, at velgørende organisationer, foreninger, offentlige institutioner eller virksomheder, der alene tjener et socialt formål, er udelukkede.

Læs også: Alle vil med på vognen

Den Sociale Kapitalfond og EY foretager de indledende screeninger til prisen for derefter at indstille udvalgte virksomheder, mens en uafhængig jury vil vælge nominerede og vinderen. Med i juryen er blandt andre Soulaima Gourani, Young Global Leader og aktiv i bl.a. Dignity, Morten Albæk, stifter og bestyrelsesformand i Voluntas, Kai Hockerts, professor i Social Entrepreneurship, CBS og Morten Halborg, investeringsdirektør i Skandia Pension.

- EST

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere