31.01.2013  |  Kommunikation

Ny tænketank vil have hjælp til at finde den grønne forbrugers DNA

Den nye tænketank om bæredygtigt forbrug og grønne forretningsmodeller har brug for viden. Giv din mening til kende om grønne indkøb og deltag i konkurrence.

Giv din mening til kende om grøn indkøbsadfærd og vind svanemærket vaskepulver. Sådan lokker en ny tænketank om bæredygtigt forbrug og grønne forretningsmodeller til dialog. Tænketanken, som Miljøstyrelsen har taget initiativ til, fremlægger netop nu torsdag 31. januar sin første rapport om nye veje til en bæredygtig fremtid. En af vejene er, at forbrugerne vælger at lægge flere grønne varer i indkøbskurven.

Vil i dialog med forbrugerne
Tænketanken har behov for at høre forbrugernes mening om nogle af de redskaber, der er på tegnebrættet? Kort og godt, hvad skal der til for at få os til at handle mere grønt ud over en lav pris?

Læs også: Virksomheder får hjælp til at drive grøn forretning

Tænketanken, der er en del af Green21-projektet, er bredt sammensat med repræsentanter fra erhvervslivet, myndigheder og NGO’er. En af deltagerne er forkvinde for miljømærkerne Nina Schiøtz. Hun udtaler sig om initiativet i en pressemeddelelse:
"Forbrugerne er hverken dumme eller ligeglade. Men vi ved i dag mere om samfundet end om, hvad der driver den menneskelige adfærd. Hver femte vaskepulver-pakke og to ud af tre varer til babyen er mærket med Svanen. Det er derimod sjældent, at vi vælger en miljømærket plæneklipper, måske fordi vi slet ikke ved, at det er muligt".

Læs mere om miljømærkerne Svanen og Blomsten her

Ideer til grønne initiativer
Så hvad ville hjælpe dig til at købe flere varer med for eksempel Svanemærket. Her præsenteres nogle af tænketankens forslag:

  • En app til din mobil, der viser, hvor den nærmeste butik er med den vare du søger.
  • En slags GPS til din mobil, der kan guide dig til den rigtige hylde i butikken.
  • En oversigt a la pricerunner, der viser, hvor du kan finde den billigste vare med mærket.
  • Rabatmærker for hver grøn vare, man køber.
  • Skønhedsaften med Andrea Elisabeth Rudolf som min belønnning for at købe en grøn vare

Deltag – og vind vaskepulver!
Man kan deltage i konkurrencen ved at gå ind på facebooksiden her.

facebook-side: http://www.facebook.com/svanemaerket inden torsdag den 14. februar.  

Artiklen er opdateret 1. februar.

Tags: Svanen

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere