15.01.2015  |  Strategi & ledelse

Ny uddannelse kobler CSR med forandringsledelse og forretning

Indhold fra partner Hvad er dette?

For at få succes med CSR skal det indarbejdes i virksomhedens struktur og kultur - og det kræver både forretningsforståelse og kompetencer inden for forandringsledelse. Nyt kursusforløb klæder professionelle på med viden & værktøjer til CSR ver 2.0.

CSR version 2.0

I CSR ver. 2.0 arbejder virksomheder for at få samfundsengagementet helt ind i hjertet af både forretning og organisation. Det handler om at få det nye business mindset ind i både struktur og kultur.

Derved kommer CSR ikke længere til kun at være forbeholdt en særlig afdeling eller ansvarlig for samfundsansvar, men kommer snarere til at berøre alle funktioner i en virksomhed lige fra HR, kommunikation og markedsføring til indkøb, salg og forretningsudvikling.

Fra CSR-chef til forandringsleder

Derfor oplever mange CSR-ansvarlige, at de i virkeligheden arbejder som forandringsledere inde i virksomheden. 

- Selvom jeg allerede havde praktisk erfaring med CSR, kunne jeg godt se en relevans i at supplere med så vigtig en disciplin som forandringsledelse, forklarer tidl. CSR Project Manager hos NETS, Maria Shatokhina, som sidste år tog det meritgivende kursus Sustainable Business Change Manager. 

Et praktisk 5-måneders forløb for professionelle

Forløbet er udviklet af den anerkendte CSR foredrags-, kursus- og rådgivningsvirksomhed TANIA ELLIS - The Social Business Company, som gennem de sidste 10 år har samarbejdet med en lang række af Skandinaviens mest respekterede virksomheder med fokus på koblingen mellem forretning, samfundsansvar og innovation.

- Vi udviklede kurset sidste år som et forsøg, fordi vores erfaring fra praktikerfeltet er, at mange CSR-professionelle ofte er startet i helt andre stillinger inden for eksempelvis HR, kommunikation, miljø og kvalitet eller public affairs, og derfor også ofte har forskelligt afsæt for at gribe CSR-arbejdet an, forklarer specialrådgiver og direktør Tania Ellis, som står bag udviklingen af forløbet.

Programmet

Uddannelsen er særligt målrettet professionelle, som ønsker at kombinere deres fuldtidsjob med et praktisk anvendeligt forløb, hvor de kan få både teori samt praktisk viden og værktøjer til at arbejde systematisk med forandringsledelse og CSR version 2.0. i egen virksomhed med fokus på bl.a.:

* Bæredygtige CSR-strategier og forretningsmodeller
* Medarbejderinvolvering, forandringsledelse og employer branding med mening
* Shared value partnerskaber, grønne indkøb og ansvarlig leverandørstyring ver 2.0
* Ekstern og intern CSR-kommunikation, customer engagement og autentisk branding

Hvad andre har fået ud af forløbet

-  Uddannelsen har givet mig et godt overblik over integrationen mellem strategisk CSR og forretningsstrategier i almindelighed - og så har det givet nogle super gode værktøjer, som jeg vil bruge i sparringen med kunderne til at understøtte den rejse de er på, uddyber Jan Damkjær, Senior Partnership Manager, DONG Energy. 

Se hvad andre tidligere deltagere har fået ud af at deltage hér:

http://sustainablebusinesschangemanager.dk/udtalelser.html

SE SAMLET INFO & RESERVATION/TILMELDING PÅ:

WWW.SUSTAINABLEBUSINESSCHANGEMANAGER.DK

Mere fra TANIA ELLIS – The Social Business Company

TANIA ELLIS – The Social Business Company

http://www.thesocialbusinesscompany.com

Vi inspirerer og hjælper virksomheder og fagfolk med at skabe værdi for både samfund og bundlinje med vores: Social Business Academy - kurser og certificeringer for praktikere, der arbejder med bæredygtighed og CSR  Social Business Speaking - strategiske foredrag om bæredygtige business trends & praksis. Social Business Club - åbent netv&…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere