30.06.2014  |  Klima, miljø og energi

Nye brinttankstationer opføres i Danmark

Som en del af Copenhagen Hydrogen Network etablerer Air Liquide nu fire nye brinttankstationer i Danmark som supplement til de to tankstationer, der allerede er i drift i København og Holstebro.

I slutningen af 2014 vil brænselscellebiler kunne tanke op over hele landet på under fem minutter til 500 kilometers kørsel. Air Liquide etablerer fire nye brinttankstationer – to i København, en i Aalborg og en i Vejle – som kommer oven i de to tankstationer, der allerede er i drift i København og Holstebro. Denne udvikling er et væsentligt skridt i opbygningen af et landsdækkende distributionsnetværk.

Læs også: Nyt brintkøretøj til Københavns Kommune

”Etableringen af et netværk af brinttankstationer i Danmark er et væsentligt skridt fremad. Dette er det første landsdækkende distributionsnetværk i Europa og vidner om Air Liquides dedikerede indsats for at iværksætte brintteknologier til fremme af bæredygtig transport”, siger François Darchis, der er medlem af Air Liquides Executive Committee med ansvar for Innovation.

Tankstationerne indeholder et elektrolyseanlæg, så de kan fremstille brint på stedet. Med denne teknologi kan man fremstille 100 procent dekarboniseret brint (uden nogen CO2-udledning), idet man bruger ren elektricitet fra vedvarende energikilder som et led i regeringens plan fra 2012 med målsætningen om, at Danmark i 2050 skal være 100 procent forsynet med vedvarende energi.

Læs også: Ny forskning lover billigere brintbiler

Brint bidrager til at beskytte miljøet ved at tilbyde løsninger, der imødekommer udfordringerne ved bæredygtig transport: at mindske udledningen af drivhusgasser og den lokale forurening i byerne. Etableringen af en distributionsinfrastruktur er en de største udfordringer ved at udvikle brændselscellebiler til kommerciel brug.

Air Liquide er aktivt involveret i etableringen af en brintbaseret brændstofindustri på globalt plan, primært via tiltag, der har til formål at etablere brintstationer i Tyskland, Belgien og Holland, Frankrig, Storbritannien, Schweiz, USA, Sydkorea og Japan. I 2012 indviede Air Liquide sin første brinttankstation til personbiler i Düsseldorf i Tyskland. 

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere