08.03.2018  |  Klima, miljø og energi

Unge kræfter skal gøre byggebranchen grønnere

Studerende og nyuddannede skal finde nye bæredygtige løsninger til fremtidens byggeri. Det sker gennem en uges intensivt arbejde på Vinterakademi 2018.

Det vi som mennesker gør i dag, vil påvirke morgendagens samfund og klima. Det er derfor vigtigt, at byggebranchen mindsker sin forurening. Den udfordring er kandidatstuderende og nyuddannede blevet sat til at løse på det såkaldte Vinterakademi 2018. På tværs af fagligheder forsøger de i fællesskab at sætte skub i den grønne udvikling.

Læs også: Upcoming talenter i byggebranchen

"De unge talenter er vigtige spillere, når det handler om at sætte fokus på den grønne dagsorden i byggebranchen og tænke ud af boksen”, fortæller projektchef i tænketanken Concito, Synnøve Kjærland. 

Det er Concito, der sammen entreprenørselskabet NCC og rådgivningsvirksomheden Center for Bygningsbevaring i Raadvad er arrangører af dette års Vinterakademi i Aarhus, som finder sted i Dome of Visions i næste uge. Initiativet er desuden støttet af Gl (Grundejernes Investeringsfond).

Et frisk pust til fremtidens byggeri
Når næste generation inden for byggebranchen mødes, er der fokus på klima, renovering, genanvendelse, FN’s verdensmål og cirkulære processer. Det sker i et tværfagligt forløb, hvor deltagerne gennemgår et tætpakket program med oplæg fra en række centrale aktører inden for byggeriet, casebesøg og dilemmabaserede workshops.

”Hos NCC arbejder vi på mange niveauer med bæredygtig udvikling af forretning, byggemetoder og materialer i samarbejde med kunder og andre partnere – og vi ønsker at fremme tværfaglighed og innovative løsninger i branchens udvikling af bæredygtigt byggeri,” siger bæredygtighedschef i NCC, Anna-Mette Monnelly.

Læs også: Samarbejde skal gøre byggebranchen cirkulær

Også hos Center for Bygningsbevaring håber man, at de unge talenter vil komme med nye vinkler på en grønnere fremtid.

”Genanvendelse af eksisterende byggeri skaber arkitektonisk, kulturel og social men også økonomisk værdi, siger vores erfaring. Desuden bidrager (gen)brugen af originale materialer og byggeteknikker til lang levetid, godt indeklima og formindsket byggeaffald. Det vil vi gerne sætte fokus på i Vinterakademiet,” siger seniorrådgiver i Center for Bygningsbevaring, Vera Noldus.

- EST

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere