23.04.2014  |  Klima, miljø og energi

Nye standere til hurtigopladning af elbiler i København

Elbiloperatøren Clever udvider ladenetværket og åbner 11 nye hurtiglade-standere til elbiler i København. De nye standere kan lade to elbiler ad gangen med strømstyrker på op til 22 kW.

Fakta om Clevers ladenetværk

Ladenetværk består af mere end 160 ladestandere. Heraf 53 styks 50 kW hurtiglade-stationer og 60 styks 22 kW hurtiglade-standere samt en række ladestandere på 3,7 kW.

En hurtigladestander på 50 kW kan oplade en elbil på 20-30 minutter. 

Ladestanderne og hurtiglade-stationerne er placeret i forbindelse med de trafikale hovedvejsåre, indkøbscentre og bycentre.

Ladenetværket er åbent for alle elbilister og kan benyttes af alle elbil-modeller, der findes i Danmark.

Elbilister kan enten rekvirere et opladningskort eller tegne et abonnement.

Der kan opsættes hjemmeladestationer, så elbilen kan oplades i garagen. 

Kilde: Clever. 

 

Nu bliver det nemmere og hurtigere at oplade elbiler i hovedstaden. Elbiloperatøren Clever, der står bag Danmarks største ladenetværk af hurtigopladning til elbiler, åbner nemlig 22 nye ladeudtag på 22 kW i København. 

"Åbningen af de 11 nye muligheder for hurtigopladning for elbiler i København gør vores ladenetværk mere finmasket til glæde for de mange pendlere i hovedstadsregionen, der vælger elbilen til og fra arbejde. Elbilen er en oplagt pendler- og bybil og kan give os renere byer og sundere borgere - og også derfor er det vigtig for os, at være til stede i København med attraktive placeringer, så pendlerne vælger elbilen ind til byen", siger adm. direktør i Clever, Lars Bording, i en pressemeddelelse. 

De nye ladestandere har to p-pladser tilknyttet og kan lade to elbiler ad gangen. Ifølge Clever passer de til alle moderne elbiler, som eksempelvis Tesla model S, Renault Zoe, BMW i3 og VW e-up. 

Læs også: Elbilen klar til det store gennembrud

De nye ladestanderne åbner i løbet af sommeren 2014 på følgende lokationer i København: Blegdamsvej, H.C. Andersens Boulevard, Helgolandsgade, Stockholmsgade, Thorshavnsgade, Slotholmsgade, Århusgade, Vodroffsvej, Prags Boulevard, Esplanaden og Center Boulevard.

Clever driver 160 ladestandere til elbiler i Danmark og har allerede otte 50 kW hurtiglade-stationer og ti 22 kW hurtiglade-standere i hovedstadsområdet. Elbiloperatøren er ejet af de fem energiselskaber Seas-NVE, SE, Energi Midt, NRGi og Energi Fyn. 

-TK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere