26.01.2015  |  Klima, miljø og energi

NYT BÆREDYGTIGT TØJMÆRKE LANCERES PÅ KONFERENCE FOR OFFENTLIGE INDKØBERE

Indhold fra partner Hvad er dette?

I slutningen af januar præsenterer De Forenede Dampvaskerier A/S (DFD) den første artikel i en ny bæredygtig tøj- og linnedserie med navnet SELVFØLGELIG. Det sker på foreningen af offentlige indkøbere, IKAs, 30 års jubilæumskonference 29.-30. januar i Aarhus.

Lanceringen betyder, at den danskejede vaskerikoncern for fremtiden kan levere SELVFØLGELIG T-shirts i 100 % økologisk bomuld som en del af sine vaskeløsninger til offentlige og private virksomheder.

Konkurrencedygtig økologi og bæredygtighed på et prisbevidst marked
Det er DFD’s Division Velfærd og Sundhed, der har taget initiativ til udviklingen og introduktionen af SELVFØLGELIG-mærket.

Divisionschef Hanne Selsholt Britz har gennem de senere år mærket en stigende interesse for økologiske produkter blandt sine offentlige kunder, men økonomien har hidtil været en barriere.

- Jeg blev virkelig inspireret, da det gik op for mig, at det kan lade sig gøre at lave et økologisk produkt, der både prismæssigt og med hensyn til kvalitet og komfort er fuldt ud konkurrencedygtigt, siger Hanne Selsholt Britz.

- Vores kunder er meget prisbevidste, så det har været en grundlæggende forudsætning fra de første tanker om SELVFØLGELIG, at tøjet ikke måtte være dyrere end konventionelt fremstillede artikler, understreger hun.

En natulig del af en cirkulær økonomi
Det er den danske økologiske tøjproducent Neutral.com, der fremstiller tøjet til SELVFØLGELIG-serien. Neutral.com producerer bæredygtige tekstiler i Indien og Bangladesh hos faste samarbejdspartnere, som benytter certificeret økologisk bomuld efter den internationale GOTS standard.

De økologiske bomulds-T-shirts (og SELFØLGELIG-seriens fremtidige produkter) bliver genanvendt som dele af nye bæredygtige materialer i bygge- og møbelindustrien. Det sker gennem DFD’s samarbejde med den kreative iværksættervirksomhed REALLY, som ledes af to af dansk modeverdens markante aktører, Klaus Samsøe og Wickie Meier. På den måde bliver SELVFØLGELIG en naturlig del af en cirkulær økonomi.     

Tankerne om en økologisk tøjserie, fremstillet efter bæredygtige principper, ligger i naturlig forlængelse af DFD’s mangeårige bestræbelser på at tilrettelægge en dokumenterbar ansvarlig produktion med mindst mulig miljøbelastning og et skånsomt arbejdsmiljø. Flere af DFD’s vaskerier er Svanemærkede og hører til de mindst forurenende i Norden.  

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

Som markedsledende servicevirksomhed inden for tekstil- og logistikløsninger, støtter vi vores kunder med specialiseret rådgivning, innovative løsninger og pålidelig service.Vask og logistik er i sagens natur miljøbelastende, og derfor bærer vi hos De Forenede Dampvaskerier et særligt ansvar. Der er både holdning og handling bag miljøhensyn, og vores forretningsgrundlag bygger på bæredygtig innova…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere