13.08.2012  |  Klima, miljø og energi

Biogas-projekt sikrer klimavenlig energi i København

Lynettefællesskabet og Københavns Energi har indgået en aftale, der i 2013 vil give københavnerne klimavenlig bygas. I dag blev første spadestik taget til en ny ledning mellem Lynetten og Kløvermarken Gasværk.

Danmarks største miljøvirksomhed inden for spildevandsrensning, Lynettefællesskabet, har indgået en aftale med Københavns Energi, som sikrer københavnerne bygas, der er 30 procent CO2-neutral.

Aftalen indebærer, at Københavns Energi fremover skal udnytte den overskydende mængde biogas fra Lynettefællesskabets nye og energieffektive slamforbrændingsanlæg til at lave bygas af. Hidtil har Københavns Energi brugt naturgas som råstof til at lave bygas. Biogas er i modsætning til naturgas en CO2-neutral energikilde.

Glæde fra politisk side
To års forberedelse er gået forud for at administrerende direktør i Lynettefællesskabet, Torben Knudsen, og Lars Therkildsen, administrerende direktør i Københavns Energi, i dag tog hul på gravearbejdet med det første spadestik.

Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal, er begejstret for det nye tiltag, som hun er inde over på to måder, eftersom hun også bestyrelsesformand i Lynettefællesskabet:

"København er af EU udnævnt til europæisk miljøhovedstad i 2014. Her skal vi fremvise og sælge dansk miljøteknologi til andre europæiske storbyer. Løsningen med at omdanne slam fra renseanlæg til biogas og udnytte det som bygas, skal helt sikkert være en af de idéer, vi markedsfører," siger hun i en pressemeddelelse.

Den nye ledning mellem Lynetten og Kløvermarken Gasværk skal sikre tilsætningen af biogas i bygasnettet til de cirka 300.000 københavnere, der bliver forsynet med bygas. Den nye klimavenlige bygas forventes at være klar i sommeren 2013.

-KH

Mere fra Kirstine

Kirstine Høj

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere