04.11.2009  |  Klima, miljø og energi

Nyt branchefællesskab skal gøre Danmark til foregangsland for elbiler

Dansk Energi og 29 virksomheder i elbil- og elbranchen er gået sammen i et nyt branchefællesskab.

Branchefællesskabet for køretøjer der kører på strøm fra vindmøller eller kraftvarmeværker
skal gøre Danmark til foregangsland for elbiler og styrke samarbejdet mellem elbilbranchen og elselskaberne. Dansk Elbil Alliance, som fællesskabet hedder, kan se frem til en stor, men nødvendig, opgave, med at få introduceret elbiler i Danmark.
”Udledningen af klimagasser fra de gamle benzin- og dieseldrevne biler er ude af kontrol. Men med elbiler kan vi få biltransporten ind under EU's loft over udledningen af klimagasser, så det er det helt rigtige initiativ, der nu er taget med dette samarbejde mellem elbilindustrien og elselskaberne,” siger Lærke Flader, der er branchechef for Dansk Elbil Alliance.
Dansk Elbil Alliance tæller virksomheder som blandt andre Toyota, Peugeot, Renault, Mitsubishi, Siemens og Dong Energy.
”Med det nye fællesskab mellem elselskaber og elbilbranchen viser vi, at vi tager opgaven seriøst, og at vi, som private aktører, vil gøre, hvad vi kan for at få danskerne til at udskifte de gamle benzin- og dieselbiler med elbiler,” siger Lærke Flader.
Det nye branchefællesskab håber at styrke dialogen med regeringen og Folketinget, så danskerne får den rette tilskyndelse til at udskifte deres biler.
-JR

Mere fra Justine

Justine Aagaard Rodian

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere