12.12.2012  |  Klima, miljø og energi

Nyt brintkøretøj til Københavns Kommune

Københavns Kommune tager endnu et skridt i målet mod at blive CO2-neutral i 2025: En ny truck, der kører på metanoldrevne brændselsceller.

EcoMotion Trucken er det niende køretøj med indbygget brintteknologi med metanoldrevne brændselsceller, som Københavns Kommune tager i brug. De øvrige køretøjer er personbiler, men har en lignende teknologi indbygget.

Køretøjerne er en del af Københavns Kommunes strategi for at blive CO2-neutral i 2025. Trucken er lydsvag og kører på metanoldrevne brændselsceller. Dermed afløser det nye køretøj den larmende dieseltruck hos Københavns Teknik- og Miljøforvaltning. 

Henning Schmidt, koordinator for brint- og brændselscelleteknik i Københavns Kommune, fortæller i en pressemeddelelse:

”I 2025 er målet, at 11 procent af CO2-reduktionerne i København kommer fra transportsektoren, og det bidrager demonstrationer af klima- og miljøvenlige køretøjer til. EcoMotion Trucken passer perfekt ind i vores brintstrategi, fordi den er CO2-neutral, og NOx- og partikeludledningen undgås. Og så er den et fornuftigt og brugbart arbejdsredskab til fordel for vores medarbejdere i kommunen og gæsterne i Østre Anlæg”.

Dansk truck på træsprit
Den danskudviklede EcoMotion Truck kører på metanoldrevne brændselsceller. Metanolen, bedre kendt som træsprit, omdannes til brint i trucken, og brinten går herefter ind i brændselscellerne, der løbende og lydløst oplader de indbyggede batterier i arbejdskøretøjet. På den måde er trucken et rullende kraftværk, som kan lagre strøm til både fremdrift og gartnernes elværktøjer, der kan tilsluttes truckens strømudtag.

Danny Mick, specialarbejder i Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, siger i en pressemeddelelse:

 ”Det er en stor fordel for os, at vi ikke skal køre rundt med elgeneratorer til vores elværktøjer. Nu kan vi bare tilslutte hækkeklipperen direkte til trucken og gå i gang med arbejdet”.

Foruden Københavns Kommune har Holstebro Kirkegårde og Aalborg Zoo ligeledes købt en af de 100 procent danskudviklede EcoMotion Trucks, og den er på vej til at blive en dansk eksportsucces i Tyskland.

-KH

Mere fra Kirstine

Kirstine Høj

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere