24.08.2017  |  Strategi & ledelse

Nyt partnerskab skal udvikle Ørestad Fælled Kvarter

Indhold fra partner Hvad er dette?

PensionDanmark er gået sammen med By & Havn i et projektselskab, der skal udvikle Ørestad Fælled Kvarter. Det er det fjerde og sidste bykvarter i Ørestad. Kvarteret bliver et bæredygtigt boligområde tæt på metro og natur. 

By & Havn og PensionDanmark har indgået en aftale om at etablere et projektselskab med ligeligt ejerskab, der skal udvikle Ørestad Fælled Kvarter de kommende 10 år. Aftalen er betinget af, at PensionDanmark gennemfører en tilfredsstillende ”due dilligence” vedrørende jordbundsforhold og masterplan, samt at Københavns Kommune vedtager en endelig lokalplan for området.

Projektselskabet forventer, at der bliver ca. 178.000 etagemeter bolig i Ørestad Fælled Kvarter. 75% af boligerne vil bestå af private udlejningsboliger og ejerboliger, som projektselskabet forventer at opføre, mens 25% vil være almene boliger. Hertil kommer parkering og kommunale institutioner. Projektselskabet har været i dialog med flere almene boligselskaber, da det er vigtigt for selskabet, at det kommende kvarter får en blandet beboersammensætning. Når Ørestad Fælled Kvarter er opført, vil selskabet overgå fra at være bygherre til at varetage udlejning og salg af boliger. Dermed kommer selskabet til at stå for udviklingen af hele bykvarteret. Ved at stifte et selskab, der tager hånd om den samlede byudvikling, kan der i højere grad tages ansvar for og hånd om at opfylde byudviklingens mål og visioner.

Kvarteret udvikles som et bæredygtigt boligområde i samspil med naturen. Den omgivende natur trækkes som landskabskiler ind mellem boligerne, så beboerne får direkte kontakt med landskabet. De naturlige plantesamfund søges beskyttet, flyttet og bevaret undervejs i byggeprocessen for senere at kunne indgå som en del af bynaturen i Ørestad Fælled Kvarter. Der vil være begrænset biltrafik i kvarteret, og boligernes facader beklædes med naturmaterialer som f.eks. sten, tegl og træ.

PensionDanmark har siden 2012 øget investeringerne i ejendomme med fokus på bæredygtigt byggeri, og her lå muligheden for at investere i Ørestad Fælled Kvarter i lige linje med ejendomsstrategien.

”Der er tale om et interessant bykvarter af høj kvalitet og med en god beliggenhed i Ørestad mellem metro og natur. Det er sjældent, der opstår en mulighed for at investere i en hel bydel, der tilmed har et bæredygtigt tankesæt, og vi er meget glade for at blive en del af projektet. Det er en stor investering, der forventes at give et stabilt langsigtet afkast til vores medlemmer, give god beskæftigelse i byggefasen og levere boliger af høj kvalitet til almindelige familier,” siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

Læs den fælles pressemeddelelse her. Se et kort over området her.

Fakta:

  • By & Havn og PensionDanmark har indgået en aftale om at etablere et projektselskab, der skal udvikle Ørestad Fælled Kvarter de kommende 10 år. Selskabet ejes ligeligt af parterne. Aftalen er betinget af, at PensionDanmark har gennemført en tilfredsstillende due diligence vedrørende jordbundsforhold og masterplan, samt at der tilvejebringes en endelig lokalplan for Ørestad Fælled Kvarter.
  • Projektområdet for Ørestad Fælled Kvarter er 18,7 ha og rummer byggeretter på ca. 260.000 etagemeter. 
  • Boligmassen forventes at være på 178.000 etagemeter. 75% af boligmassen består af private udlejningsboliger og ejerboliger, som forventes opført af projektselskabet, mens 25% er almene boliger. Hertil kommer parkering og kommunale institutioner.
  • Når lokalplanen er vedtaget, påbegyndes byggeriet af Ørestad Fælled Kvarter.

Mere fra PensionDanmark

PensionDanmark

http://www.pensiondanmark.com/

  • info@pension.dk
  • 33748000
  • Langelinie Allé 43, 2100 København Ø, Danmark

PensionDanmark administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for over 700.000 medlemmer beskæftiget i over 25.000 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. I PensionDanmark arbejder vi på at understøtte et godt arbejds- og…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere