10.06.2021  |  Medarbejder

Nyt Roskilde-projekt vil skabe en skalerbar beskæftigelsesmodel

Indhold fra partner Hvad er dette?

DFD er med i projektet ”Varig tilknytning til arbejdsmarkedet”, der er funderet i CORO, Co-lab Roskilde med blandt andre Jobcenter Roskilde som partner. En række stærke lokalaktører støtter indsatsen med at hjælpe udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet.

Gennem skræddersyede forløb skal projektet ”Varig tilknytning til jobmarkedet” bane vej for, at 120 udsatte borgere finder fodfæste på arbejdsmarkedet. Projektet giver bl.a. mulighed for at borgeren får et kompetenceløft hos en af de deltagende videninstitutioner, hvis der er behov for det i forbindelse med jobskabelse. Det er CORO, Co-lab Roskilde, der samler virksomheder, Jobcenter Roskilde, videninstitutioner og socialøkonomiske virksomheder i indsatsen, der har et ambitiøst mål om at udvikle en ny skalerbar beskæftigelsesmodel. 

Sammen bidrager alle deltagere til at opnå FN’s Verdensmål #8 og #17. 

- Vi oplever stor velvilje blandt virksomheder i og omkring Roskilde til at indgå i projektet, hvor man gennem lokalt engagement gør en forskel og bidrager til verdensmålene. Virksomhederne indgår i et stærkt netværk af organisationer, der alle arbejder for at gøre en forskel for fremtidens arbejdsmarked - på tværs af brancher, udtaler senior projektleder Pernille Sederberg fra CORO, Co-lab Roskilde. 

Også Roskilde Kommunes borgmester glæder sig: 

- Jeg er meget glad for at se samspillet mellem Jobcenter Roskilde og de mange af vores lokale virksomheder i Roskilde, der allerede nu deltager aktivt i projektet. Det er af afgørende betydning, hvis vi skal gøre en forskel for vores udsatte borgere i Roskilde, siger Tomas Breddam, borgmester i Roskilde Kommune. 

Solide erfaringer og en dedikeret buddy skal sikre fodfæste på arbejdsmarkedet
På Sdr. Ringvej i Roskilde ligger et af DFD’s 15 vaskerier, og her håndterer de tøjvask for privatpersoner, der er visiteret gennem kommunen. Der er i forvejen et godt samarbejde med Roskilde Kommunes jobcenter, som har givet solide erfaringer at bygge videre på. Netop derfor var det oplagt at bakke op om projektet ”Varig tilknytning til arbejdsmarkedet”.       

Lene Jørgensen er produktionsleder i Roskilde, og hun fortæller:  

- Det er en del af DNA’et i DFD, at vi ønsker at bidrage aktivt til de lokalsamfund, vi er en del af. Vi har altid haft et godt samarbejde med Roskilde Kommune, og derfor ser vi også frem til at udbygge den lokale indsats samme med en række andre stærke aktører i projektet.

DFD har sagt ja til at introducere to kandidater til arbejdsmarkedet gennem et forløb på fire uger. For at sikre det bedst mulige match er der en tæt dialog mellem alle parter inden opstarten. I forløbet får hver kandidat en erfaren medarbejder tilknyttet som buddy, der hjælper med alt det praktiske og agerer støtte i hverdagen.  

Efter de 4 uger evaluerer alle parter på forløbet og finder ud af, om der er en gensidig interesse for et videre samarbejde. På vaskeriet er der et godt grundlag for at kunne finde fodfæste på arbejdsmarkedet, idet det ofte er muligt at tage udgangspunkt i enkelte arbejdsopgaver frem for hele stillinger. 

- For os er det vigtigt, også i fremtiden at kunne tilbyde konkurrencedygtige vaskeriløsninger til vores kunder, og i den sammenhæng er vi afhængige af kompetent arbejdskraft. Derfor ser vi det som en stor fordel, hvis vi gennem projektet og vores eksisterende erfaringer med rekruttering fra kanten af arbejdsmarkedet, kan være med til at udvikle en skalerbar beskæftigelsesmodel. Også understøttelsen af FN's Verdensmål #8 og #17 er i tråd med DFD's CSR-arbejde, fortæller Lene.

Øvrige virksomheder i projektet er bl.a. Burger King, Byens Bilpleje, Chr. Hansen, Constructa, Enemærke & Petersen og Klimaks Rengøring. Læs mere om projektet her.

Om CORO, Co-lab Roskilde
CORO, Co-lab Roskilde er et non-profit medlemsdrevet innovationslaboratorium, som har som mål at skabe vækst til gavn for samfundet, og som udvikler, afprøver og realiserer nye løsninger i tværsektorielle partnerskaber med Roskilde og omegn som testplatform.
 

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere