25.08.2021  |  Strategi & ledelse

Nyt samarbejde skal mindske plastforbrænding

Stena Recycling og Vestforbrænding har netop indgået aftale om i fællesskab at udvikle nye metoder til at sortere den plast fra, som i dag indgår i forbrændingen. Målet er øgede mængder til genanvendelse og genbrug samt at medvirke til efterlevelsen regeringens klimamål og reduktion af CO2.

Alene i Danmark forbrændes 370.000 tons plastikaffald om året, som kommer fra både private husholdninger og fra erhvervslivet. Hvis disse mængder ikke reduceres, vil forbrændingsanlæggene i 2030 stå for udledning af 1,5 millioner tons CO2 svarende til 3,6 procent af den samlede danske udledning.

Den kamp tager genvindingsvirksomheden Stena Recycling og Vestforbrændning nu op i et samarbejde om bedre plastsortering på Vestegnen. De skal sammen finde nye, effektive metoder til at sortere den plast fra, som pt ryger direkte i forbrændingsovnene.

”Med dette nye tiltag styrker vi samarbejdet, samtidig med at begge virksomheder fortsat og aktivt medvirker til opnåelse af klimamålene, fremmer cirkulær økonomi og optimerer affaldsbehandlingen med mere plastik til genanvendelse. Det er samtidig en af både vores og Stena Recyclings måder at arbejde metodisk hen imod at blive så klimavenlige som muligt og samtidig udlede mindst mulig CO2 og anden klimabelastning til vores omverden”, fortæller direktør i Vestforbrænding, Steen Neuchs Vedel.

Han forventer, at der vil blive tale om betydelige mængder fra både private husholdninger og erhverv, som vil blive taget ud af forbrændingsovnene.

Gamle kendinge
Det er ikke første gang, Stena Recycling og Vestforbrænding indgår et udviklingssamarbejde på klima- og miljøområdet. Således er det såkaldte HaloSep forsøgsanlæg, som skal omdanne flyveaske til genanvendelige materialer, allerede sat i drift på Vestforbrænding.

”Det er præcist udviklingssamarbejder som disse, som viser værdien af dialogen mellem private og offentlige virksomheder, når vi skal bidrage til at opnå større samfundsmæssige mål som fx klima og miljø. Og så peger det direkte ind i Vestforbrændings nye strategi, hvor vi har fokus på at blive langt mere klimaneutrale og bevidste om vores medansvar for et bedre klima”, siger Steen Neuchs.

I den nye aftale mellem virksomhederne skal opbygges et anlæg til forsortering af affaldet hos Stena Recycling. Det forventes, at samarbejdet vil vare op til tre år, og at det ophører, når anlægget kan sættes i drift med status som kommercielt. Investeringen i projektet forventes at løbe op i et tocifret millionbeløb.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere