Nyt socialøkonomisk samarbejde vil få borgere i job

Når café Hav a Java åbner på Tårnby Bibliotek 3. december, rækker formålet længere end gode kaffe- og madoplevelser. Caféen er nemlig en del af et socialøkonomisk projekt, som skal uddanne nogle af kommunens borgere til en god fremtid på arbejdsmarkedet.

Formålet rækker længere end gode kaffe- og madoplevelser, når Fazer Food Services åbner café Hav a Java i Tårnby Bibliotek.

30.11.2018

Anne Mørk Christoffersen, CSR.dk

Når café Hav a Java åbner på Tårnby Bibliotek, er det med Fazer Food Services som ny forpagter.

”Vi er glade for, at Tårnby Kommune valgte os til at drive caféen, og for os giver det rigtig god mening at koble den med et socialt projekt som dette. Samtidig med at det gavner kommunen og den enkelte borger, så luner det i en branche som vores, hvor der i forvejen er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det er altså win-win for alle parter”, siger Nikolaj Kongsrud, kundechef hos Fazer Food Services og ansvarlig for samarbejdet med kommunen.

En del af et stærkt fagligt netværk

Under forløbet får borgerne mulighed for at prøve kræfter med livet som café- og køkkenmedarbejdere andre steder end bibliotekscaféen. Kantinerne og caféerne i det nærliggende Københavns Universitet, Søndre Campus, og på den anden side af Amager Landevej i Tårnby Rådhus driver Fazer Food Services nemlig også. Her får borgerne mulighed for at snuse til de forskellige områder og finde frem til det, der har mest interesse. Samtidig bliver de hurtigt en del af et stærkt fagligt netværk.

”Ved hvert forløb tager vi udgangspunkt i den enkelte borgers kompetencer og ressourcer. Et forløb kan have fokus på at give borgeren et skub i den rigtige retning og få skabt struktur på en arbejdsdag. Andre kan have behov for at opnå social tryghed og føle sig som en del af et team. Forløber alt efter planen, vil vi tilbyde borgeren at komme i virksomhedspraktik eller blive fastansat i en af vores mange andre kantiner eller caféer”, fortæller Nikolaj Kongsrud.

Overskud til lokalsamfundet

Det socialøkonomiske samarbejde kan også mærkes i bibliotekets nærområde. Halvdelen af caféens overskud går til andre sociale projekter og aktiviteter i Tårnby Kommune, såsom julehjælp, forskellige spændende foredrag og meget mere. Én gang årligt offentliggøres det, hvad eller hvem overskuddet går til.  

Det er ikke første gang, Fazer Food Services indgår i et socialt samarbejde som dette. Virksomheden har adskillige gange samarbejdet med kommuner landet over omkring borgere med forskellige psykiske, sociale eller fysiske udfordringer. Fazer Food Services' mangeårige samarbejde med High:five projektet har ligeledes ført flere dygtige og engagerede køkkenmedarbejdere med sig. Her er det tidligere kriminelle, der får en håndsrækning tilbage til arbejdsmarkedet.

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

07.11.2025CSR.dk

Amerikanske delstater truer med retssager mod techgiganter der følger EU-regler

24.10.20253H Law

Sponseret

Kan selv en grøn farve være vildledende?

10.10.20253H Law

Sponseret

Når mærker vildleder: EU strammer reglerne for grøn markedsføring

08.10.20253H Law

Sponseret

Nye regler om mærkningsordninger

29.09.20253H Law

Sponseret

Løsninger frem for begrænsninger – juridisk rådgivning

24.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Fire ud af fem forbrugere ser bæredygtighed som lige så vigtig som pris og bekvemmelighed

15.09.2025BSR

Sponseret

Partnering with Suppliers to Advance Human Rights Due Diligence

08.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

UNGA & Leaders Summit 2025

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
ESG-kommunikation: Fra strategi til stærke fortællinger

Du lærer at se og forstå det kommunikative potentiale i ESG og samfundsansvar. Dine undervisere Mette Gert Boldt og Line Schmeltz sørger for, at du efter kurset kan arbejde mere strategisk og kreativt med ESG-fortællinger i din organisation.

Dato

19.11.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

Bureau Veritas
Kursus
IATF 16949 Specialist

Med en kombination af teori, øvelser og praktiske eksempler giver IATF 16949 Specialist kurset dig en dybdegående forståelse for kravene i IATF 16949:2016 standarden inklusiv kravene i ISO 9001 standarden. Hovedfokus er dog på tillægskravene i IATF 16949 standarden.

Dato

24.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Byggeriets Samfundsansvar
Kursus
Få styr på ‘G’ i ESG

Der er et stigende behov for, at byggeriets virksomheder har styr på, hvordan de arbejder med økonomiske, etiske og ledelsesmæssige aspekter, der indgår i bæredygtighedsarbejdet under G’et i ESG. På dette seminar får du redskaber til at håndtere dine processer på en ansvarlig måde, herunder en dybere indsigt i principperne i Due Dilligence, også kaldet rettidig omhu for virksomhedsledelse. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

24.11.2025

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ledelsens evaluering

Er din virksomhed certificeret, stilles der krav om, at I løbende gennemfører Ledelsens evaluering. Men hvordan gøres det mest effektivt og hvad kan vi lære af de virksomheder, der lykkes bedst med at gennemføre Ledelsens evaluering.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Energiledelse efter ISO 50001:2018

Kurset Energiledelse efter ISO 50001:2018 er det rigtige sted at starte din kompetenceudvikling, hvis du er ny på energiledelsesområdet eller har brug for at få opdateret din grundlæggende viden om ISO 50001 standarden.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

25.11.2025

Tid

08:30

Sted

Kgs Lyngby