01.06.2021  |  Klima, miljø og energi

Nyt tilbud om upcycling: Gamle whiteboards bliver som nye

Nordisk Group, den eneste danske tavlefabrik, tilbyder nu upcycling af gamle tavler og whiteboards under navnet REMADE.

De fleste af de tavler og whiteboards, der bruges i danske virksomheder, er lavet med en stålkeramisk overflade, som har en levetid på helt op til 50 år. Det betyder, at selvom man synes, ens tavle er blevet for gammel og slidt – eller måske endda er gået i stykker – så kan den ofte holde mange år endnu. Hvis de bare kommer i hænderne på fagfolk.

Derfor har Nordisk Group udviklet et cirkulært  koncept: REMADE, så man i stedet for at skifte til nyt får sin egen tavle retur.

Hvordan virker det?
Konceptet er ganske simpelt. Nordisk Group afhenter tavlerne hos kunden og nummererer hver enkelt tavle, så tavlerne kan følges gennem hele processen. Alle tavler vurderes grundigt, hvorefter de bliver vasket ned og repareret.

Derefter bliver de redesignet; de bliver måske skåret op i nye mål og får nye rammer i bæredygtige materialer; FSC®-certificeret bambus eller CO2- reduceret aluminium, hvorefter de upcyclede tavler leveres tilbage til kunden.

Hvis nogle tavler er for beskadigede til at kunne upcycles, kommer de efter aftale med kunden ind i Nordisk Groups donationsnetværk. Alle restprodukter, der ikke kan genbruges – gamle rammer, plasthjørner og beslag – bliver sorteret og sendt til genbrug.

Hele processen bliver grundigt dokumenteret i en rapport, som kunderne får udleveret og kan anvende i CSR-regnskabet.

Andre bæredygtige produkter hos Nordisk
Nordisk Groups sortiment af nye produkter har allerede bæredygtige produktlinjer med fokus på anvendelse af bæredygtige materialer – som genbrugsplast, genanvendt aluminium og FSC®-certificeret bambus, og produktionen er baseret på 100% ren energi fra vindkraft.

“I produktudvikling og produktion skal man foretage en lang række valg. Ofte er de bæredygtige løsninger hverken dyrere eller mere besværlige. Tværtimod opstår der ofte nye og spændende muligheder og produkter, når man tænker cirkulært – som for eksempel vores upcyclede tavler. Så det er egentlig mest af alt sund fornuft,” lyder det fra Nicky Thybo, der er 3. generation i den familieejede koncern.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere