Opfinderen af Social Business er i Danmark

Nobelprismodtageren Muhammad Yunus, der opfandt Social Business, er i disse dage i Danmark for blandt andre at møde Lise Kingo. Hans budskab er, at sociale forretninger kan redde verden.

29.01.2013

CSR.dk

Målet med Social Business, som Muhammad Yunus har opfundet, er at skabe bæredygtige virksomheder, der er sat i verden for at løse sociale problemer..

Nobelprismodtageren og økonomiprofessoren Muhammad Yunus, der opfandt Social Business, er i disse dage i Danmark, hvor han møder formanden for Rådet for Samfundsansvar, koncerndirektør Lise Kingo, Novo Nordisk, og andre virksomhedsledere og forsker.

Muhammad Yunus ønsker at skabe inspiration og dialog om, hvordan socialøkonomiske virksomheder og nye forretningsmodeller kan bidrage til at løse samfundsmæssige udfordringer. Han mener, at sociale virksomheder lige nu er på vej til at få mere opmærksomhed.

Social Business kan oversættes til socialøkonomisk forretning, og budskabet fra nobelprismodtageren er, at modellen kan bruges med succes i såvel udviklingslande som i lande som Danmark.

”Ethvert samfund har sociale problemer,” siger Muhammad Yunus i en video fra sin tur i Danmark.

At få 100 kroner til at komme igen
Bangladesheren Muhammad Yunus er inviteret af Danidas Oplysningsudvalg og Dansk Industri for at diskutere forretningsmodellen Social Business, hvor målet er at skabe bæredygtige virksomheder, der er sat i verden for at løse sociale problemer.

Muhammad Yunus’ vision er at skabe selvkørende og selvforsynende virksomheder, sådan at når man kaster 100 kroner ud, kommer de igen.
Det modsatte er tilfældet med velgørenhed – her kommer pengene ikke tilbage til én. Målet med Social Business er at løse samme opgaver, som velgørenheden gør.

Udviklingsminister Christian Friis Bach er inspireret af Social Business: ”Muhammad Yunus har inspireret os til nye måder at tænke virksomheder på – virksomheder, der tager ansvar,” siger han i videoen.
 

Se videoen: Opfinderen af Social Business er i Danmark
 




-KH

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

08.11.2024CSR.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

29.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

ESG skal både være målbart og mærkbart

22.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Fra korslagte arme til gode kundedialoger

14.10.2024Floral Affairs ApS

Sponseret

Vi fejrer 1-års jubilæum – få en gratis buket fra os!

30.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

26.09.2024CSR.dk

Følelser afslører hvor meget vi går op i miljø

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V