29.01.2013  |  Kommunikation

Opfinderen af Social Business er i Danmark

Nobelprismodtageren Muhammad Yunus, der opfandt Social Business, er i disse dage i Danmark for blandt andre at møde Lise Kingo. Hans budskab er, at sociale forretninger kan redde verden.

Nobelprismodtageren og økonomiprofessoren Muhammad Yunus, der opfandt Social Business, er i disse dage i Danmark, hvor han møder formanden for Rådet for Samfundsansvar, koncerndirektør Lise Kingo, Novo Nordisk, og andre virksomhedsledere og forsker.

Muhammad Yunus ønsker at skabe inspiration og dialog om, hvordan socialøkonomiske virksomheder og nye forretningsmodeller kan bidrage til at løse samfundsmæssige udfordringer. Han mener, at sociale virksomheder lige nu er på vej til at få mere opmærksomhed.

Social Business kan oversættes til socialøkonomisk forretning, og budskabet fra nobelprismodtageren er, at modellen kan bruges med succes i såvel udviklingslande som i lande som Danmark.

”Ethvert samfund har sociale problemer,” siger Muhammad Yunus i en video fra sin tur i Danmark.

At få 100 kroner til at komme igen
Bangladesheren Muhammad Yunus er inviteret af Danidas Oplysningsudvalg og Dansk Industri for at diskutere forretningsmodellen Social Business, hvor målet er at skabe bæredygtige virksomheder, der er sat i verden for at løse sociale problemer.

Muhammad Yunus’ vision er at skabe selvkørende og selvforsynende virksomheder, sådan at når man kaster 100 kroner ud, kommer de igen.
Det modsatte er tilfældet med velgørenhed – her kommer pengene ikke tilbage til én. Målet med Social Business er at løse samme opgaver, som velgørenheden gør.

Udviklingsminister Christian Friis Bach er inspireret af Social Business: ”Muhammad Yunus har inspireret os til nye måder at tænke virksomheder på – virksomheder, der tager ansvar,” siger han i videoen.
 

Se videoen: Opfinderen af Social Business er i Danmark
 
-KH

Mere fra Kirstine

Kirstine Høj

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere