20.05.2020  |  Klima, miljø og energi

Optimering af masterruter medfører 10-20 % besparelser på affaldsindsamling

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med AMCS Route Planner kan man gennemføre flere ordrer med de samme ressourcer

Ruter til indsamling af husholdnings- og erhvervsaffald kan planlægges 10-20 % mere effektivt. Dette fremgår tydeligt af forskellige casestudier fra Sverige, Irland og Belgien. Dette positive resultat opnås ved at optimere masterruter med AMCS Route Planner og resulterer i både besparelser og gennemførsel af flere ordrer med de samme ressourcer. Ud over dette bidrager ruteoptimering også til forbedret kundeservice ved at give kunderne al den nødvendige information. Det har desuden en positiv effekt på omsætningen, da alle nye kunder kan planlægges mest effektivt med de eksisterende ruter.

  • AMCS Route Planner kan planlægge flere tusind ordrer på en ny masterrute til indsamling af både husholdnings- og erhvervsaffald.
  • Den smarte software til optimering kan håndtere ekstreme datamængder til højkapacitetsplanlægning med mange affaldsspecifikke planlægningskrav.
  • Planlægningsfunktionerne omfatter blandt andet evnen til at udføre periodisk optimering af masterruter med forskellige sæsonplaner
  • Route Planner tilføjer nye kunder på det mest effektive sted til de eksisterende masterruter
  • Løsningen har forbedret rentabilitet og kundeservice for eksempel for AES Irland, der oplevede besparelser på 15 %
  • Andre eksempler på effektivitetsforbedringer omfatter en 5-10 % stigning i antal tømte spande pr. time for SITA Belgium og en 10 % reduktion i antal ruter for Ragn-Sells Sweden.

Den mest avancerede optimering af masterruter 

Med denne kan du planlægge tusindvis af ordrer på en ny masterrute og på samme tid håndtere ekstreme datamængder til højkapacitetsplanlægning med mange affaldsspecifikke planlægningskrav. Med denne AMCS Route Planner får du et yderste effektivt avanceret optimeringssystem til indsamling af både husholdnings- og erhvervsaffald. De algoritmer, der laver ruteoptimeringen, er skræddersyet specielt til affaldshåndteringsbranchen.

Den smarte optimeringssoftware giver virksomheder adgang til en række planlægningsfunktioner som for eksempel periodisk optimering af masterruter med forskellige sæsonplaner og effektiv oprettelse af nye kunder i de eksisterende masterplaner samt sekvensoptimering og geokodning. Andre funktioner omfatter besked om pris- og tidsfastsættelse under bestillingen og planlægningen på baggrund af faste besøgsmønstre med tilladelse til at skifte mellem de aftalte dage

Intelligent optimeringssoftware bidrager til fremragende effektivitet

Med den omfattende række af funktioner bidrager optimeringsløsningen til fremragende effektivitet gennem periodisk optimering af masterruter og optimal håndtering af kundefrafald. Udfordringerne vedrørende håndtering af komplekse forretningsregler og enorme datamængder er nu konkurrencemæssige fordele. Virksomheder vil drage fordel af den værdifulde procesoptimering og standardisering.

Affaldsindsamlingsvirksomheder, der bruger AMCS Route Planner, drager også nytte af andre fordele såsom en 5-25 % reduktion i antallet af køretøjer og/eller chaufførvagter, en 5-30 % reduktion i antallet af kørte kilometer, køretid og CO2-udledning og en 25-90 % reduktion i tidsforbrug pr. ruteoptimering. Nylige eksempler på forbedringer i effektiviteten fra virksomheder omfatter en 5-10 % stigning i antal tømte spande pr. time for SITA Belgium, en 10 % reduktion i antallet af ruter for Ragn-Sells Sweden og en 15 % reduktion i omkostninger pr. indsamling for AES Irland.

Case AES Ireland

AES Ireland bruger Route Planner til at optimere masterruter til indsamling af både husholdnings- og erhvervsaffald. Tidligere havde denne førende leverandør af affaldshåndtering og -genanvendelse i Irland aldrig lavet nye masterplaner, fortæller Darren Sadler, Transport & Logistics Manager hos AES. "Chaufførerne planlagde selv ruterne ud fra deres lokale viden. Derfor var ruterne til dels ineffektive og meget svære at gennemføre for de midlertidige chauffører, der ofte kom til at springe over skraldespande."

Ifølge ham var optimering af servicedage afgørende for at opnå de bedst mulige resultater og lære af deres fejl. "Systemet har forbedret rentabiliteten og kundeservicen betydeligt," fortæller Sadler. Dette resulterede ikke kun i en besparelse på ca. 15 % pr. indsamling men også i en 100 % eliminering af ad hoc-ruter til indsamling af manglende spande, hvilke er de dyreste ruter. Eftersom antallet af manglende spande er blevet reduceret, er kundeservicen også blevet forbedret med AMCS Route Planner. Ifølge casestudiet kan AES nu påtage sig et stort antal nye kunder med de eksisterende køretøjer og uden yderligere investeringer i hverken vognparken eller arbejdsstyrken, herunder f.eks. planlæggere og chauffører.

AMCS Platform

AMCS Route Planner er en del af AMCS' Intelligent Optimisation-løsning, der er en af de seks løsninger på vores AMCS Platform. Vores AMCS Platform tilbyder en fuldt integreret portfolio fra start til slut med løsninger til håndtering af affald og genanvendelse i hele processen. Løsningerne omfatter Enterprise Management, Intelligent Optimisation, Mobile Workforce, Vehicle Technology, Digital Engagement og AMCS Analytics. Disse branchespecifikke løsninger er udviklet til at understøtte AMCS Platform-strategien med fokus på at skabe vækst, øge gevinstmargener, skabe driftseffektivitet og sikre bæredygtighed. AMCS lever op til de ord med et produkt- og udviklingsteam på ca. 200 mennesker, der i dag investerer 20 % af den samlede omsætning i produktudvikling.

Tags: AMCS

Mere fra AMCS

AMCS

www.amcsgroup.dk

AMCS er den førende leverandør af integreret software og køretøjsteknologi til affalds-, genbrugs- og ressourcebranchen med mere end 40 års erfaring. Vi hjælper mere end 2450 kunder med at reducere deres driftsomkostninger, øge udnyttelsen af deres ressourcer, optimere deres bundlinje og forbedre kundeservicen.Vores ERP-software og SaaS-løsninger leverer digital innovation til den fremvo…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere