30.09.2020  |  Klima, miljø og energi

P+ investerer i japanske havvindmøller

Indhold fra partner Hvad er dette?

Copenhagen Infrastructure Partners og Mitsubishi Heavy Industries går sammen om at udvikle offshore vindenergi i Japan. P+ er medinvestor.

Investeringsfonden Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der har pensionskassen P+ som investor, har valgt at indgå partnerskab med Mitsubishi Heavy Industries (MHI) om at udvikle vindprojekter ud for kysten af Japans nordligste ø, Hokkaido.

CIP’s ambition er at blive en betydningsfuld spiller på det japanske offshore-vindmarked, som forventes at opleve betydelig vækst i de kommende år. Det fortæller investeringsdirektør i pensionskassen P+, Kåre Hahn Michelsen:

”CIP trådte allerede ind på det japanske marked for vedvarende energi i 2018, og samarbejdet med MHI ligger i naturlig forlængelse heraf. MHI har etableret en betydelig tilstedeværelse inden for offshore vind via samarbejdet med MHI Vestas Offshore Wind, og deres innovative tekniske løsninger går godt i spænd med CIP’s investeringserfaring og specialiserede viden om globale energiprojekter. Alene på baggrund af parternes ekspertise mener jeg derfor, at man bør have store forventninger til partnerskabet.”

Stort potentiale for havvind i Japan
I forbindelse med oprettelsen af et joint venture-selskab, der i fællesskab ejes af MHI og CIP, er der nedsat et team med eksperter fra begge ejere, der i fremtiden skal udvikle vindprojekter i Hokkaido. Havområdet ud for Hokkaido er nemlig særligt attraktivt for havvind, og området indgår således på de japanske myndigheders liste over steder med potentiale for havvindudvikling.

Ifølge Japan Wind Power Association sigter Japan mod at udvide landets offshore vindkraftkapacitet til 10 gigawatt i 2030 og 30-45 gigawatt i 2040.
 

Mere fra P+, Pensionskassen for Akademikere

P+, Pensionskassen for Akademikere

https://www.pplus.dk/

  • Dirch Passers Allé 76 2000 Frederiksberg

"Vi arbejder for at skabe det størst mulige afkast til vores medlemmer og samtidig være en ansvarlig investor. Det sikrer vi gennem en risikobaseret investeringsstrategi og en effektivt drevet organisation."— Søren Kolbye Sørensen, adm. direktør i P+.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere