30.11.2015  |  Samfund

Pagt mellem EU og erhvervsliv skal få flere unge i arbejde

Europa-Kommissionen og en række virksomhedsledere har dannet et partnerskab for at styrke både beskæftigelse og inklusion blandt Europas unge.

”European Pact for Youth” er det officielle navn på det samarbejde, Europa-Kommissionen og en stribe virksomheder søsatte tidligere på måneden. Målet er at få flere europæiske unge i arbejde, og samtidig styrke inklusionen rundt omkring i Unionen.

Læs også: Flere grønne job i Danmark

Initiativet til pagten, der blev annonceret ved Enterprise2020-konferencen i Bruxelles i midten af november, kommer fra The European Business Network for Corporate Social Responsibility (CSR Europe), og er ”en appel til alle virksomheder, sociale partnere, uddannelses- og undervisningsudbydere og andre interessenter til at udvikle eller konsolidere partnerskaber, der kan støtte beskæftigelsen og inklusionen blandt unge”, som det hedder i en pressemeddelelse.

Målet er at skabe 10.000 partnerskaber mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner, hvilket igen skal føre til at der bliver skabt 100.000 praktikpladser, traniee-stillinger og såkaldte entry-level-jobs.

”Vores topprioritet har været at få Europa til at vokse igen og at stimulere skabelsen af gode job. Jeg hilser disse erhverv-uddannelse-partnerskaber og udsigten til 100.000 nye muligheder for unge velkommen. Kommissionen og erhvervslivet bevæger sig nu mod mere end en kvart million nye åbninger for unge fra hele Europa, og jeg ser frem til at endnu flere virksomheder og organisationer tilslutter sig pagten for yderligere at styrke muligheder for Europas unge,” siger EU-kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender, kompetencer og arbejdskraftens mobilitet, Marianne Thyssen, i en pressemeddelelse i forbindelse med lanceringen af pagten.

Læs også: 3F: Grøn omstilling giver masser af jobs

Europa-Kommissionen vil levere den tekniske støtte til pagten og hjælpe alle involverede parter i implementeringsfasen. Resultaterne af initiativet vil blive præsenteret på det første Enterprise-Education Summit i december 2017.

-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Journalist, CSR.dk

Uddannelse: cand.comm, Roskilde Universitet 2010, speciale om CSR. Tidligere job: kommunikationsmedarbejder, Erhvervsstyrelsen, kommunikationskonsulent, Københavns Kommune, forskningsmedarbejder og kommunikationsrådgiver inkl. CSR-konsulent, Samfundscentret. Fokusområder: Adskillige aspekter omkring bæredygtighed i forhold til klima, transport, supply chain, produkti…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere