12.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Pelsfirma sender overskudsvarme til Glostrups parcelhuse

Kopenhagen Fur har længe sendt den overskydende varme ud til Glostrups gråspurve, men efter ny aftale med kommunens forsyningsselskab skal det være slut.

Pelsfirmaet Kopenhagen Fur har indgået en aftale med Glostrup Forsyning, der betyder, at virksomheden i fremtiden skal sende dets overskydende varme ud til kommunens parcelhuse i stedet for at lade det gå til spilde. Det skriver TV2 Lorry.

Kopenhagen Fur bruger en masse energi på at holde blandt andet tusindvis af minkpelse kolde, inden de sendes ud i verden. Og det resulterer i en stor mængde overskudsvarme, som pelsfirmaet nu har fundet de rette modtagere af:  

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi har længe arbejdet på at gøre det muligt at sende en stor mængde overskudsvarme fra vores produktion videre til Glostrup Forsyning, som ovenikøbet er vores nabo”, siger Jesper Uggerhøj, direktør hos Kopenhagen Fur, til TV2 Lorry.

Læs også: Datacentre skal være en del af den grønne omstilling

For at gøre det energivenlige tiltag muligt er der blevet lagt ekstra rør mellem de to naboselskaber, så overskudsvarmen kan blive overflyttet til kommunens forsyningsanlæg. Herfra kan det så løbe videre ud i varmeapparaterne hos cirka 1.000 parcelhuse i Glostrup Kommune.

-CHM 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere