09.08.2017  |  Kommunikation

PensionDanmark går sammen med A.P. Møller Holding i ny Afrika-fond

Indhold fra partner Hvad er dette?

A.P. Møller Holding, PensionDanmark, PKA og Lægernes Pension har sammen etableret en ny infrastrukturfond, Africa Infrastructure Fund I, der skal foretage investeringer i infrastruktur i Afrika. Fondens fire anker-investorer har givet et samlet investeringstilsagn på 550 mio. USD til fonden.

Africa Infrastructure Fund I har fokus på investeringer i infrastruktur, inden for især transport og energi, i Afrika. Fondens investeringer skal understøtte bæredygtig økonomisk vækst og velstand i Afrika og skal samtidig generere attraktive afkast til fondens investorer.

Fonden vil være åben for investeringstilsagn fra såvel danske som internationale investorer i de næste 12 måneder. Fondens forventede levetid er 10 år, og som udgangspunkt er målet at foretage 10 til 15 investeringer i alt.

Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark: ”Vi er meget tilfredse med at være blandt anker-investorerne i Africa Infrastructure Fund I. Vi ser det som en enestående mulighed for at investere i en region med høj økonomisk vækst og attraktive investeringsmuligheder sammen med en partner, A. P. Møller Capital, der har omfattende erfaringer med investeringer i regionen kombineret med et stærkt netværk og en stærk pipeline af attraktive investeringsmuligheder. Fonden er et godt eksempel på, hvordan vi som investorer på samme tid kan sikre medlemmerne et godt afkast og medvirke til opfyldelsen af FNs verdensmål ved at mobilisere privat kapital i stor skala”.

PensionDanmark har tidligere investeret i afrikansk landbrugsjord, bæredygtige landbrugsprojekter og vedvarende energiinfrastruktur som Lake Turkana vindmølleprojektet i Kenya.

Mere fra PensionDanmark

PensionDanmark

http://www.pensiondanmark.com/

  • info@pension.dk
  • 33748000
  • Langelinie Allé 43, 2100 København Ø, Danmark

PensionDanmark administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for over 700.000 medlemmer beskæftiget i over 25.000 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. I PensionDanmark arbejder vi på at understøtte et godt arbejds- og…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere