12.08.2013  |  Klima, miljø og energi

Plant din blyant er nu Walmart-nomineret

'Sprout - plant din blyant' er med i finalen om at blive udvalgt som et nyt produkt, der skal sælges i den amerikanske detailhandelskæde Walmart.

De to danske iværksættere Michael Stausholm og Jonathan Løv er i øjeblikket spændte på, om deres produkt Sprout bliver udvalgt til at komme på hylderne i den ameriakanske Walmart-kæde. De to iværksætteres produkt er gået videre i konkurrencen 'Get on the Shelf'.

Fakta om Sprout-Europe

  • Sprout-Europe har rettighederne på produktet i hele Europa.
  • Producenten i USA har fokus på robotterne og teknologien, imens Sprout-Europe brænder for produkterne.
  • Sprout-blyanten er det første af en lang række produkter, som SproutEurope vil lancere. 
  • Planen er, at firmaet vil bevæge sig fra at være forhandler til både at blive producent og distributør.
  • Firmaets rolle er fremadrettet idéudvikling, konceptualisering, salg og markedsføring på globalt plan.

Detailhandelsvirksomheden Walmart står bag idékonkurrencen 'Get on the Shelf'. Idéen er, at nystartede producenter og iværksættere kan indsende deres produktidéer og muligvis slippe igennem nåleøjet til en plads på detailgigantens eftertragtede hylder.

Læs også: CSR-initiativ: Plant din blyant

Walmart omsætter årligt for over 420 milliarder USD og havde sidste år en andel af alt dagligvaresalg i USA på 51procent. Derfor drømmer de to danske iværksættere, der er gået videre i "Get on the Shelf"-konkurrencen, lige nu stort:

Blyant bliver til krydderurter
"For os kan det betyde et kæmpe gennembrud, og vi er stolte over, at folkene i Walmart har sendt vores produkt videre i konkurrencen", fortæller Jonathan Løw, der sammen med iværksætter-kollegaen Michael Stausholm står bag produktet Sprout. Sprout er verdens første blyant, der kan plantes og blive til friske krydderurter. Idéen er udviklet i samarbejde med en række robotstuderende fra Massachusetts i USA.

De to danske iværksættere ejer produktet, mens de amerikanske robotstuderende ejer rettighederne til robotten, som producerer produktet.

Den 6. september annoncerer Walmart de tre finalister, som siden skal interviewes og vurderes af kædens indkøbschefer og marketingfolk. Indtil videre er Sprout dog kommet igennem det første nåleøje, hvor flere end 100.000 produkter blev indsendt til vurdering, og under en procent er nu tilbage i kampen om at snuppe sejren.

Stem på Sprout
Hvis du vil bakke op om de danske iværksætteres idé, kan du stemme på den via hjemmesiden https://getontheshelf.walmart.com/product/11ce/Sprout Dog kræver det, at du giver Walmart adgang til din Facebook-profil samt Facebook-venneliste.

Sprout er et samarbejde mellem fire amerikanske robotstuderende og to danske iværksættere. Sammen producerer og sælger de verdens eneste blyant, der kan plantes. Blyanten kan lige nu købes i butikker over hele Danmark og er på vej ud i resten af Europa igennem de danske iværksætteres selskab Sprout-Europe - www.sprout-europe.com
 

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere