15.12.2022  |  Klima, miljø og energi

Prysmian opnår ISO 37001 certificering

Indhold fra partner Hvad er dette?

Resultat af en 4-årlig proces

Prysmian Group blev tildelt ISO 37001 Certificeringen i januar 2022, som et resultat af en 4-årig procesudvikling med integritets- og overholdelseskulturen. Prysmian Group havde ingen bekræftede tilfælde af bestikkelse i perioden 2020-2021. På trods af, at gruppens internationale vækst i stigende grad har øget risikoen for korruption. Prysmian Group planlægger at ekspandere yderligere i Nordamerika og Australien, hvor energiomstillingen driver nye investeringer.

”Anti-bestikkelse skal gennemsyre hele forretningen, og ikke kun være top-down. Det skal være naturligt og let for vores medarbejdere at benytte værktøjer til overholdelse og håndhævelse. Prysmian besluttede at øge bevidstheden og neutralisere risikoen herfor via et Anti-Bribery & Anti-trust Compliance Program inspireret af ISO 37001-retningslinjer", udtaler Georgi Totis - VP & DPO hos Prysmian Group.

LEDELSESSYSTEM FOR ANTI-BESTIKKELSE

ISO 37001 er en international og certificerbar ledelsesstandard for anti-bestikkelse (Anti-Bribery Management Sytem - ABMS). Den er designet til at indføre en virksomhedskultur med fokus på antikorruption og implementere passende kontroller, for at øge chancen for at opdage, påvise og dermed undgå korruption.

Centralt for ISO 37001 retningslinjer, er en proces for screening af tredjeparter såsom konsulenter, ikke-råmaterialeleverandører, formidlere og kunder gennem due diligence, med det formål at afdække kritiske eller negative aspekter som kan underminere tredjeparters omdømme.

PROCESSEN

Certificeringsarbejdet begyndte med en gennemgang af Prysmians eksisterende anti-bestikkelsespolitik. Herefter blev der indført en politik for gaver og underholdning, gæstfrihed og anden praksis. En ny politik fastsatte regler for oplysning om interessekonflikter samt introducerede due diligence, ikke kun for sælgere men også for en række tredjeparter, der kan udgøre en risiko. Alle funktionærer skal nu udfylde et spørgeskema én gang om året. Overordnede aktiviteterne styres fra hovedkvarteret i Italien på tværs af globale enheder og datterselskaber samt via koncernens fire regioner, som hver har et lokalt team.

Som en børsnoteret virksomhed uden en kontrollerende aktionær, er offentliggørelse og gennemsigtighed centralt for vores forretningsstrategi. Især da internationale investorer og finansielle institutioner er meget opmærksomme på dette med hensyn til bæredygtighed, ledelse og risikovurdering.

Læs mere om Prysmian Groups politikker for etik og entegritet

Læs mere om alle vores bæredygtighedsaktiviter og resultater på vores danske hjemmeside her.

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

https://dk.prysmiangroup.com/

Hos Prysmian Group Danmark kan vi hjælpe dig med alt fra standardkabler til avancerede kabelløsninger til industri, infrastruktur, transport, elforsyning og telecom.  Og hvis vi ikke har det specielle kabel, du leder efter - så udvikler vi det efter dine behov. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere