Det går fremad med modebranchens bæredygtighed

Årets rapport om bæredygtighedspulsen i modebranchen konkluderer bl.a. at bæredygtighed er en god forretning, og at 75% af modebranchen har forbedret deres miljømæssige og sociale ansvar siden sidste år. Så langt, så godt - men det går stadig for langsomt.

Det går fremad med bæredygtighed i modebranchen, men ikke hurtigt nok og ikke for alle. Photo: Global Fashion Agenda.

09.05.2018

CSR.dk

Global Fashion Agenda og The Boston Consulting Group offentliggør i dag 2018-udgaven af den årlige rapport Pulse of the Fashion Industry

Sidste år var modebranchens "Pulse Score" 32 (ud af 100) - i år ligger bæredygtighedsscoren på 38. Det er en forbedring på seks procentpoint og et tal, der indikerer, at bæredygtighed er rykket længere op på modebranchens dagsorden. Denne tendens bekræftes også af de adspurgte ledere i undersøgelsen, hvor 52% svarer, at bæredygtighed det sidste år har spillet en central rolle for virksomhedens strategiske beslutninger.  

Der er dog stor forskel på, hvor hurtigt det går for de forskellige virksomhedssegmenter. Den største fremdrift finder man i mellempris-segmentet, der udgør omkring halvdelen af alle modevirksomheder. Det går langsomst for de små virksomheder i lavprissegmentet. Samtidig viser rapporten, at en tredjedel af alle modebranchens virksomheder endnu ikke er gået i gang med at implementere nogen form for bæredygtige tiltag.

En anden tendens fra undersøgelsen er, at flere store virksomheder og bæredygtige frontløbere melder om at have ramt et loft inden for teknologi og infrastruktur. De kan ikke komme videre med kendte metoder, men vil være nødt til at investere i ny, innovativ teknologi.  

I 2017 målte rapporten de økonomiske konsekvenser ved ikke at arbejde bæredygtigt. I år er spejlet vendt, og rapporten dykker ned i den økonomiske gevinst. Konklusionen er klar: Investeringer i ressourceeffektivitet, sikre arbejdsmiljøer og bæredygtige materialer nu, forbedrer bundlinjen (EBIT) med 1-2% frem mod 2030. Gør man intet og arbejder videre uændret, kan man til gengæld forvente en nedgang på 3-4% frem mod 2030. 

Rapporten kommer forud for næste uges internationale topmøde om bæredygtighed i modebranchen  Copenhagen Fashion Summit. Rapporten er baseret på data fra branchesamarbejdet Sustainable Apparel Coalitions "Higg Index", spørgeskemaer besvaret af 90 topledere i modebranchen og over 50 dybdegående interviews. Man kan hente et executive summary her.

CSR.dk udgiver d. 16. maj - på topmødets sidste dag - et onlinetema om bæredygtighed i modebranchen. 

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V