19.06.2012

Q & A - Triple Bottom Line

Her kan læse tre hurtige spørgsmål og svar om Triple Bottom Line.

Hvad er Triple Bottom Line?
Den tredobbelte bundlinje er en udvidelse af det regnskab, der traditionelt kun medtager økonomiske poster. Ud over økonomi inddrager Triple Bottom Line et socialt og et miljømæssigt regnskab.

Hvad er de tre P’er?
Profit er den del af regnskabet, der indeholder økonomiske poster som indtjening og tab.
People betegner den del af regnskabet, der rapporterer om virksomhedens sociale påvirkninger. Eksempler kan være velgørende bidrag eller uddannelsestimer pr. medarbejder.
Planet er regnskabets del om virksomhedens miljømæssige påvirkninger. Det kan f.eks. være vandforbrug eller omsatte krone pr. kilowatt-time.

Hvorfor medtage alle tre P’er i regnskabet?
Rationalet bag de tre P’er og TBL er, at man kun opnår fuldt overblik over virksomhedens omkostninger og indtjening, hvis man inkluderer alle tre aspekter af regnskabet. Ved at rapportere om de tre elementer i det moderne regnskab bliver virksomheden ekstra opmærksom på andre forhold en økonomi, der påvirker driften.

En kritik af Triple Bottom Line går på, at der endnu ikke eksisterer faste rammer for, hvordan man strukturer sociale- og miljømæssige regnskaber, hvilket er en hindring for sammenligning mellem virksomheder.

Kilde: Blandt andre Anita Mac (2001): Nye temaer på virksomhedernes dagsorden

Læs mere om Triple Bottom Line

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere