Rapportering af bæredygtighed betaler sig

Danish Energy Management (DEM) blev hyldet ved SMV COP 2019 og fik en pris for sin bæredygtighedsrapportering. DEM har hvert år siden 2015 rapporteret et reelt carbon footprint på sine aktiviteter.

Kirsten Mariager tager imod prisen ved SMV COP 2019.

Det er første gang, at Global Compact Network Denmark og FSR hylder god rapportering i SMV-segmentet med SMV COP 2019. Det sætter fokus på god rapportering og anerkender de SMV’er, hvis årlige Communication on Progress (COP) rapport til FN særligt, udmærker sig.

Blandt de 6 vindere er den seneste bæredygtighedsrapport fra Dansk Energi Management (DEM), der hvert år siden 2015 har rapporteret et reelt carbon footprint på sine aktiviteter. Det er søstervirksomheden Danish Management, der har assisteret DEM på rapporteringen.
 

Værdien i rapportering
Komiteen bag kåringen fremhæver DEM’s rapport for sin grundige og klare rapportering på klima og miljø ved hjælp af solide data og den visuelle flotte fremstilling af mål, resultater og delmål. Rapporten blev yderligere fremhævet for at have en god kobling mellem FN’s verdensmål og værdiskabelsen for kunderne.

Netop værdien i rapporteringen kan også mærkes internt i Dansk Energi Management, fortæller Kirsten Mariager, Markedsansvarlig for Energiledelse & Bæredygtighed ved DEM:

”Værdien i den interne rapportering og måden at inddrage medarbejderne på har gjort, at vores medarbejdere kan se, at deres daglige arbejde giver mening og hvordan det er en del af noget større. Arbejdet med rapportering og FN’s Verdensmål har desuden åbnet op for helt nye forretningsområder og kunder, som ikke hidtil har været en del af vores kernekunder indenfor energi og miljø.”

De nye og forskelligartede typer af kunder indenfor bæredygtighedsrådgivning indikerer, at Verdensmålene er for alle og rækker langt ud over energidagsordenen.


Verdensmålene er for alle
Afholdelsen af SMV COP skal være med til at inspirere andre til at begynde med rapportering og bæredygtighedsarbejdet. Kirsten Mariager tror samtidigt på et stigende dokumentationskrav og at det ikke længere bare er nok, at kommunikere og fortælle, at man som virksomhed bidrager til Verdensmålene – det skal bevises og rapporteres.

Vi begyndte at rapportere i DEM, fordi vi tror på vigtigheden af at kunne stå på mål for ens gerninger. Det viser vi i rapporten med kommunikative cases, der giver en oversigt over vores interne footprint og det impact vi giver i forhold til Verdensmålene,” fortæller Kirsten Mariager og fortsætter:

Flere og flere er begyndt at få øjnene op for Verdensmålene både i forhold til muligheder, men også de risici, der ligger i, ikke at reagere på den dagsorden. Det er det vi ser nu.”

Kirsten Mariager ser anerkendelsen fra UN Global Compact og FSR som en blåstempling af virksomhedens metode, og at arbejdet med Verdensmålene siden 2015, har båret frugt.

12.03.2024Dansk Energi Management

Sponseret

DOMI Bolig fik tilskud til CO2-opgørelse og strategiplan for bæredygtighed via SMV:Grøn

07.02.2024Dansk Energi Management

Sponseret

LCA: Livscyklusvurdering på produkt- og bygningsniveau

23.01.2024Dansk Energi Management

Sponseret

Energiforum Danmark d. 6. marts: Hør om DEM's erfaringer med DGNB Drift

19.01.2024Dansk Energi Management

Sponseret

Derfor skal din virksomhed få lavet en EPD

19.01.2024Dansk Energi Management

Sponseret

Harrestrup Å Skole – certificering til DGNB-Guld og LCA

16.10.2023Dansk Energi Management

Sponseret

DGNB Drift: Strategisk værktøj til at energieffektivisere og opnå CO2-neutralitet