24.06.2009  |  Kommunikation

Regeringen har sammensat Råd for Samfundsansvar

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen har udpeget de i alt 15 medlemmer af det nye Råd for Samfundsansvar. Formand bliver Mads Øvlisen, næstformand bliver Lise Kingo.

Der kommer kvalificerede kræfter i spidsen af regeringens nystiftede Råd for Samfundsansvar. Formand bliver således 69-årige Mads Øvlisen, tidligere administrerende direktør for Novo Nordisk, tidligere bestyrelsesformand for Lego og ikke mindst adjungeret professor i Corporate Social Responsibilty ved Copenhagen Business School, samt medlem af UN Global Compacts bestyrelse, der ligeledes skal fremme ansvarlig forretningsførelse. Som næstformand for rådet nuværende koncerndirektør for Novo Nordisk, Lise Kingo. Om rådets formål siger økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen:
”Rådet får en central rolle i at indfri regeringens mål om, at danske virksomheder skal være internationalt kendt for ansvarlig vækst. Det er helt afgørende for konkurrenceevnen i en tid med både international afmatning og bekymring for klimaforandringer. Med Mads Øvlisen og Lise Kingo får Rådet et formandskab, der repræsenterer stor erfaring, nye visioner og et bredt internationalt udsyn.”
Det nye råd bliver etableret som en del af regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar, som et direkte redskab til at styrke dialogmulighederne mellem regeringen og relevante virksomheder og samarbejdspartnere. Rådet skal så virke som regeringens rådgiver overfor virksomheder i forbindelse med implementering af sociale og samfundsmæssige tiltag. Formanden ser frem til at være med til at påvirke udviklingen i danske virksomheder.
”Erfaringerne fra de virksomheder, som arbejder strategisk med bæredygtighed og social ansvarlighed, viser at det ikke alene er en rigtig, men også en god måde at drive forretning på. Rådet skal ved at rådgive og udarbejde anbefalinger om hvorledes arbejdet med forretningsdrevet samfundsansvar styrkes medvirke til at udvikle danske virksomheders internationale førerposition på området,” siger Mads Øvlisen.

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere