Rockwool: Ny markedsvirkelighed kræver, at vi positionerer os rigtigt

CSR.dk har talt med Anthony Abbots, som leder Group Sustainability i Rockwool, om virksomhedens planer for 2018.

"Medarbejderne skal blive en del af vores fortælling om bæredygtighed og den stolthed, det giver, at bidrage positivt"..

09.02.2018

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Hvad er jeres top-prioriteter i 2018?
En af vores hovedprioriteter er det fortsatte arbejde med at levere på de seks bæredygtighedsmål, vi satte os i 2016. Der er konkrete mål for 2022 og 2030, og dem skal vi nå, hovedsageligt ved at drive performance på vores 45 fabrikker.

Vi skal i 2018 også gøre en del ud af vores interne kommunikation af bæredygtighed. Vi har i de seneste år været meget aktive med at kommunikere om vores rolle i samfundet, bidrag til verdensmålene og bæredygtighed generelt til det eksterne miljø, og nu trænger vi til også at få vores medarbejdere involveret, så alle kan blive en del af vores fortælling om bæredygtighed og den stolthed, det giver, at bidrage positivt.

Endelig skal vi arbejde med vores eksterne positionering og platform, forstået på den måde at hovedparten af vores kunder er i byggesektoren hvor der er stigende fokus på aspekter af bæredygtighed såsom cirkularitet, akustisk komfort, varmekomfort m.m. Det er et nyt marke

En marketingkampagne kaldet "#ModernLiving" blev lanceret i 2017 for at give Rockwool-brandet en aktiv stemme i debatten om bl.a. bæredygtighed og byplanlægning. I 2018 skal der lægges energi i at kommunikere internt. .

dslandskab med stigende krav. Vi mener selv, at vi er førende i forhold til mange af de krav, men vi skal både holde trit med udviklingen og placere os rigtigt. Det handler om at bæredygtighed og vores kommercielle aktiviteter går hånd i hånd.

Hvorfor har I valgt netop de indsatsområder?
Rockwool har en fremragende historie at fortælle, fordi vores produkter bidrager så entydigt positivt til bæredygtighed. Vi har f.eks. for nylig fået nogle eksterne konsulenter til at kvantificere de CO2-besparelser, man kan opnå ved at isolere med vores produkter, og det er store tal, de når frem til. 

Vi ved dog også, at det ikke er nok at have produkter med positiv impact, det er også nødvendigt at vise verden, at vi arbejder dedikeret med at minimere vores negative påvirkning. Man skal vise, at man er klar til at ”walk the talk”.

Hvilken impact håber I jeres arbejde får?
Vi tror så absolut på, at det at vi arbejder pro-aktivt med bæredygtighed ved at styrke vores performance og dokumentation på området vil hjælpe vores forretning – både i forhold til salg og økonomiske resultater. Det er en integreret del af vores forretningsstrategi.

Arbejdet støtter også op om vores formål. Bæredygtighed handler grundlæggende om at møde vores samfunds behov uden at skade fremtidige generationers mulighed for at dække deres behov. Det samme gælder for ROCKWOOLs formålsdeklaration – “release the natural power of stone to enrich modern living”. Vi tager en naturlig og rigelig råvare og transformerer den til produkter, som møder vores kunders behov blandt andet energi og CO2 besparelser, brandsikkerhed, godt akustisk indeklima og æstetiske bygninger.

Hvem skal i arbejde sammen med og/eller have hjælp af, for at nå jeres mål?
Vi har et nært samarbejde med eksterne partner, som bl.a. hjælper os med at dokumenterer vores produkters performance inden for bæredygtighed. Samtidig arbejder vi meget med politikere og myndigheder, fordi det er nødvendigt for dem og os i en så tæt reguleret sektor som byggeri.

Regulering er vigtigt i forhold til vores målsætning om at have etableret tilbagetagningsordninger i 30 markeder i 2030, hvor vi skal sikre at stenuld fra bygge- og nedbrydningspladser genbruges enten på vores fabikker eller i anden industri. Her er der brug for, at der laves regler, afgifter, prisstrukturerer, som bakker op om det. I en del lande er prisen for at køre affald til deponi så lav, at der  er få incitamenter til at benytte sig af andre løsninger – selvom de er bedre for miljøet.

Generelt er det vores opfattelse, at det ikke er tilfældigt at verdensmål nr 17 handler om partnerskaber. Ingen kan nå de globale mål alene.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024CSR.dk

Bureaukratiet hæmmer den grønne omstilling

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V