Roskilde summede om verdensmålene

FN's verdensmål bandt alle elementer sammen for Roskilde Kommunes årlige sommertræf i Roskilde Kongrescenter, hvor over 250 små og store virksomheder deltog for at få inspiration og dele viden om verdensmålene

Over 250 repræsentanter fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner, Boligselskabet Sjælland og kommunen var ved det årlige sommertræf mødt op i Roskilde Kongrescenter for at få inspiration og dele viden om, hvordan man kan arbejde aktivt. FNs Verdensmål blev gjort håndgribelige med hjælp fra eksempler fra innovationsforeningen CORO CoLab Roskilde, der også var til stede ved erhvervstræffet i Roskilde Kongrescenter.

19.09.2019

CSR.dk

Mens enkelte er godt i gang med indfrielsen af et eller flere af FNs verdensmål, har mange virksomheder stadig svært ved at se, hvordan de kan forene FNs Verdensmål med forretning i hverdagen. Verdensmålene og bæredygtige løsninger var derfor temaet for Roskilde Kommunes årlige sommertræf, der i år blev holdt i Roskilde Kongrescenter i modsætning til tidligere, hvor Rådhusets kantine har dannet ramme om det årlige erhvervstræf.

Kongrescenter samlede
Udover Roskilde Kommune og Erhvervsforum Roskilde, der traditionelt har været sammen for værtsskabet om sommertræffet, var CoLab Roskilde og Roskilde Kongrescenter i år også med som arrangører. Dermed opfyldte arrangementet bl.a. verdensmål nr. 17 om at danne partnerskaber. Og det var også det gennemgående tema i erhvervstræffets program, der bl.a. havde til formål at bringe parter sammen om fælles løsninger på forskellige udfordringer.

Om Roskilde Kongrescenter

  • Roskilde Kongrescenter er Sjællands største kongrescenter uden for København. Med 13.500 m2 fordelt på fire haller og flere mødelokaler er der plads til alt fra kurser og gå hjem-møder til konferencer, messer og firmafester, ligesom Roskilde Kongrescenter løbende huser sportsbegivenheder, foredrag og koncerter.
  • Roskilde Kongrescenters mission er at være et moderne kultur-, idræts- og mødecenter med aktiviteter for idrætten, kulturen og erhvervslivet i Roskilde.
  • Kongrescenteret måler deres aktiviteter og succeser ud fra fire bundlinjer: aktivitet, socialt ansvar, bæredygtighed og økonomi.

"Gennem det sidste års tid har vi arbejdet systematisk med FNs 17 verdensmål i Roskilde Kongrescenter. Og som stort konferencested vil vi gerne danne rammen om netværk og videndeling, hvor organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner finder sammen om bæredygtige løsninger til gavn for samfundet", siger direktør René la Cour Sell, der sammen med sine medarbejdere i dagens anledning havde iscenesat kongrescenterets store sal med verdensmålene som kulisse.

Over 250 repræsentanter fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner, Boligselskabet Sjælland og kommunen var her mødt op for at få inspiration og dele viden om, hvordan man kan arbejde aktivt med ét eller flere af Verdensmålene og gøre dem til en både forretningsmæssig og samfundsmæssig succes. Roskildes borgmester Tomas Breddam (S) bød velkommen, og dagens program blev bundet sammen af formanden for Roskildes Erhvervs- og Vækstudvalg, byrådsmedlem Lars Lindskov (K).

Inspiration og videndeling
Og deltagerne kom vidt omkring bæredygtige løsninger og problemstillinger. På både scenen og blandt de mange stande blev der således drøftet udfordringer om affaldssortering, genanvendelse af plastik, bæredygtige adfærdsændringer, fremtidens bæredygtige boformer samt udviklingen af nye jobmuligheder og fleksibilitet på arbejdsmarkedet for udsatte borgere.

Verdensmålene og bæredygtige løsninger var temaet for Roskilde Kommunes årlige sommertræf tirsdag eftermiddag, der blev afholdt en del anderledes end vanligt som del af et større partnerskab mellem Roskilde Kommune, CORO, Roskilde Kongrescenter og Erhvervsforum, der har en fælles ambition om at få målene til at leve overalt i Roskilde..

Erhvervsforum Roskilde, der organiserer flere end 500 virksomheder, var glad for igen at kunne bidrage til at bringe medlemsvirksomhederne sammen med kommune og aktører inden for innovation og forretningsudvikling.

"Det er vigtigt for det lokale erhvervsliv både at møde ligesindede til netværk og at møde mennesker, der har en anden tilgang til produkt- og forretningsudvikling, end de selv kommer med. Med FNs verdensmål, der kan virke abstrakt for en virksomhedsejer, har det været godt i dag at se konkrete eksempler på, hvordan de kan omsættes til bedre bundlinje i hverdagen. Det var også spændende at høre om muligheder for finansiering af nye produkter og teknologier", understreger bestyrelsesformand Kasper Bæk.

Blandt indslagene var også indlæg fra COROs innovationsforløb CoChallenge, hvor otte organisationer fra Roskilde fremlagde udfordringer, de søgte potentielle samarbejdspartnere til for at udvikle bæredygtige løsninger sammen med.

Herudover gav erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank en status på de ni nominerede til Roskilde Erhvervspris, der uddeles ved kommunens nytårskur for erhvervslivet i januar, mens satiriker og radiovært Huxi Bach sluttede arrangementet af med et underholdende indslag.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V