20.02.2015  |  Klima, miljø og energi

RUC sparer 22 procent af sit energiforbrug

En energirenovering af Roskilde Universitet betyder, at universitet kan spare 22 procent af sit energiforbrug. I kroner og øre beløber besparelsen på el og varme sig til fem millioner årligt.

Et stort solcelleanlæg, avanceret fjernvarmestyring og LED-belysning er blandt de tiltag, der vil barbere næsten en fjerdedel af Roskilde Universitets (RUC) energiforbrug.

Læs også: Hvidovre Hospital og Siemens indleder renoveringssamarbejde

Energirenoveringen, der er en af de største af sin art i det offentlige byggeris historie, tager to år at gennemføre og koster 77 millioner kroner. Til gengæld vil RUC fremover kunne spare fem millioner kroner om året på el og varme og nedbringe sin udledning af CO2 med 1.200 tons, hvilket svarer til forbruget i 183 parcelhuse.

”"RUC viser vejen for offentligt byggeri med en besparelse på 22 procent af energiforbruget. Derfor vil jeg arbejde for, at de andre universiteter - og i øvrigt også kommuner og andre offentlige institutioner – vil lade sig inspirere af projektet. RUC’s eksempel viser nemlig, at investeringer i energirenoveringer betaler sig hjem både i form af lavere el- og varmeregninger og markant mindre udledning af CO2”", siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

En garanteret energibesparelse
Samarbejdet mellem RUC, Siemens og Bygningsstyrelsen, der er bygherre, gennemføres gennem en ESCO-model og er den hidtil største af den art i Danmark.

ESCO-projektet betyder, at Siemens, der leverer løsningerne på RUC, har garanteret den årlige energibesparelse på fem millioner kroner. Garantien gælder fem år og tager højde for både energiforbrug til vedligeholdelse, drift og brugeradfærd.

I Bygningsstyrelsen håber man, at modellen vil få andre af landets universiteter til at følge trop.

Læs også: Nye ventilatorer halverer energiforbruget

”"Universiteterne har store potentialer for energibesparelser, og vi er glade for samarbejdet med RUC om at rykke energiforbruget ned på et forbilledligt lavt niveau. Vi vil gerne udvikle lige så gode løsninger sammen de andre universiteter, som både møder universiteternes behov og sikrer dem store energibesparelser"”, siger konstitueret direktør i Bygningsstyrelsen Kristian Lyk-Jensen.

Klima-, energi- og bygningsministeren er med til at markere igangsættelsen af energirenoveringen på RUC.

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere