01.09.2020  |  Klima, miljø og energi

Så er det nu: Charlotte Skovgaard overtager roret i Merkur Andelskasse, der vil være endnu mere for endnu flere

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det allerførste, jeg vil gøre, er at sige meget højt, at Merkur er bæredygtig i hele sit DNA – det er ikke blot et enkelt produkt eller to, men hele grundlaget for vores forretning,” siger Charlotte Skovgaard, der 1. september tiltræder som adm. direktør

”Vi har, som det eneste større pengeinstitut herhjemme, en 100% bæredygtig profil. Det er vi virkelig stolte af - og det skal vi blive bedre til at sige højt og tydeligt, for det giver en substans og en troværdighed i et marked, hvor kampen om at rådgive kunderne om bæredygtighed er kraftigt stigende,” siger hun.  

Merkur Andelskasse er det eneste større pengeinstitut herhjemme, hvor forretningsmodellen er helt og holdent bygget op omkring bæredygtighed og social ansvarlighed. Dette har senest udmøntet sig i et blankt nej til at låne kunderne penge til køb af nye benzin- og dieselbiler, og er også tydeligt i Merkurs investeringsunivers, der har en gennemført bæredygtig profil.

I en tid, hvor netop fokus på klima, kloden og social ansvarlighed er blevet en stadig større del af danskernes bevidsthed og det politiske fokus, er der derfor et stort potentiale, mener Charlotte Skovgaard:

”Merkur skal fortsat turde gå forrest. Udover, at det ligger i vores DNA at gøre det, er jeg også overbevist om, at bæredygtighed fremover bliver en integreret del af den måde, man generelt vurderer virksomheder på – også når det gælder udlån og investering. Vi har mange års erfaring i at arbejde på den måde, og den viden og erfaring deler vi gerne ud af,” siger hun.

På de indre linjer kommer kunder, andelshavere og medarbejdere også til at få 48-årige Charlotte Skovgaards opmærksomhed, for de vil opleve en ny tilgang til kundeservice og produkter:

”Merkurs kunder og andelshavere er meget loyale, og det er jeg virkelig taknemmelig for, for de er jo hele vores fundament og forudsætningen for, at Merkur kan gøre en forskel i samfundet. Men de skal blive lige så tilfredse, som de er loyale. Derfor får vores tilgang til kunderne et serviceeftersyn, så de vil opleve et højere serviceniveau, end det er tilfældet i dag. Vi skal stadig sikre kundernes bankmæssige behov, men også gå i dialog med dem om, hvordan de kan være endnu mere bæredygtige i deres pengesager - det er jo derfor, de har valgt os fremfor andre banker,” siger Charlotte Skovgaard, der understreger, at Merkur allerede har foretaget de interne strukturændringer, der skal sikre det øgede kundefokus.

Charlotte Skovgaard afløser Lars Pehrson på posten som administrerende direktør for Merkur Andelskasse. Lars Pehrson var med til at grundlægge Merkur i 1982 og har været administrerende direktør lige siden. Han fratræder efter eget ønske, men slipper dog ikke sit livsværk helt:

Det at drive bank har ændret sig meget, siden jeg var med til at grundlægge Merkur, og i dag fylder opgaven med at sikre og dokumentere alle myndighedskrav og retningslinjer rigtigt meget. Mine interesser ligger der, hvor penge kan gøre en forskel for bæredygtighed og social ansvarlighed. Det arbejde skal jeg nu koncentrere mig 100% om,” siger Lars Pehrson, der fortsætter som sparringspartner for organisationen og direktionen. Han vil desuden deltage i en del af Merkurs udadrettede aktiviteter.

Den nye direktion består, udover af Charlotte Skovgaard også af direktør Alex Andersen, der får ansvaret for Merkurs kredit-, økonomi-, compliance- og hvidvaskfunktioner.

Merkur er medstifter af Global Alliance for Banking on Values (GABV), som består af mere end 60 værdibaserede banker på alle kontinenter.

Læs portræt af Charlotte Skovgaard. 

Mere fra Merkur Andelskasse

Merkur Andelskasse

https://www.merkur.dk

Merkur Andelskasse er Danmarks førende værdibaserede pengeinstitut. Vi arbejder med en tredobbelt bundlinje, hvor det at passe på planeten og de mennesker, der bor på den, rangerer lige så højt som økonomien. Før vi låner penge ud til en virksomhed, vurderer vi derfor om økonomien er sund, men også om den påvirker samf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere