09.03.2021  |  Klima, miljø og energi

CSR-rapport: Sådan har Lemvigh-Müller taget ansvar

Indhold fra partner Hvad er dette?

Der er skabt flotte resultater på CSR-området hos Lemvigh-Müller, der bl.a. har sat fart under grønne vareleverancer, og som med sit fokus på at skabe en konstant lærende sikkerhedskultur har reduceret antallet af arbejdsulykker til et minimum.

En pandemi ændrede hele verdens dagsorden i 2020. Men det ændrede ikke på Lemvigh-Müllers fokus på samfundsansvar. Det har altid være en del af virksomhedens DNA at tage ansvar – både socialt og miljømæssigt, og det seneste år er bæredygtighed blevet en del af virksomhedens strategi og blevet en topprioritet.

Se Lemvigh-Müllers CSR-rapport 2020 her: https://catalog.lemu.dk/csr-rapport/csr-rapport-2020/

Fælles fokus batter

Et af de initiativer, der blev sat fart under i 2020 hos stål- og teknikgrossisten, er grøn distribution af varer. Lemvigh-Müller har indgået en national aftale med DSV og fylder HVO100-biodiesel på DSV’s lastbiler, der står for leverancerne af Lemvigh-Müllers tekniske leverancer til industrien, byggeriet og installationsbranchen.

”Den største forskel kan vi gøre sammen med vores kunder og leverandører. Det er, når vi løfter i flok i forhold til udledningerne i hele værdikæden, at det for alvor batter. Vi har fokus på løsninger, som nedbringer vores og kundernes  fælles klimaaftryk, og som hjælper dem med den grønne omstilling. Det handler fx om distribution, grønne produktlinjer og bæredygtige emballageløsninger”, siger Christian Søgaard-Christensen, CFO, Lemvigh-Müller.

Ekstra tryk på grøn distribution i 2021

Indtil det er muligt at levere på fx ren el, ser Lemvigh-Müller HVO100 som den løsning, der skaber den største forskel for klimaet og for grossistens kunder i deres målsætninger for CO2-reduktion.

Christian søgaard fortæller, at Lemvigh-Müller i 2020 er lykkedes med at CO2-udledningen fra ståltransporter og firmabiler i 2020, og at aftalen med DSV fremadrettet gør det muligt at fjerne op til 90 pct. af udledningen fra virksomhedens tekniske vareleverancer. Det er et område, som der bliver sat ekstra tryk på i 2021.

Nul arbejdsulykker

Arbejdsmiljø er et af de områder, hvor Lemvigh-Müller år for år, skaber flotte resultater. Der har siden 2017 været fokus på at skabe en lærende sikkerhedskultur. Det er så effektivt, at der på de fleste af Lemvigh-Müllers lokationer var nul arbejdsulykker i 2020.  På grossistens centrallager i Odense har der tre år i træk være nul arbejdsulykker – og overordnet set er antallet af arbejdsulykker faldet med 45 % i hele virksomheden i 2020.

Se alle resultaterne i Lemvigh-Müllers CSR-rapport 2020 lige her: https://catalog.lemu.dk/csr-rapport/csr-rapport-2020/

Mere fra Lemvigh- Müller A/S

Lemvigh- Müller A/S

https://www.lemu.dk/

Hos Lemvigh-Müller arbejder vi for, at vores kunder i industrien, byggeriet og installationsbranchen kan holde hjulene i gang med alt det, de skal bruge inden for stål, el- og vvs-produkter, værktøj og tekniske artikler samt beklædning og værnemidler.Vi har mere end 350.000 varenumre, som kan fås i vores 23 håndværkerbutikker rundt om i landet eller bestilles online.Vi leverer dag til dag eller ek…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere