27.06.2018  |  Kommunikation

Salget af Øgro er steget med mere end 50 procent

Indhold fra partner Hvad er dette?

I efteråret 2016 lancerede Daka Denmark den første EU-blomst certificerede gødning til dansk økologi. Produkterne som er baseret på kødben- og børstemel er en bæredygtig alternativ gødningskilde, i et marked med enorm vækst og stigende efterspørgsel. Fra 2016 til 2017 er salget af Øgro steget med 50 procent, hvilket er en udvikling Daka Denmark forventer vil fortsætte.

Store regionsforskelle
Øgro er primært et supplement til økologernes gødningsstrategi, hvor det eksempelvis fungerer som en hurtig og præcis startgødning for de fleste afgrødetyper, men er samtidig et vigtigt alternativ til fuldgødskning for planteavlere i de dele af landet, hvor husdyrtætheden er lav.

”Vi forventede at salget af Øgro ville være størst på Fyn og Sjælland, og det er vi blevet bekræftet i, men samtidig er vi overrasket over, hvor stor efterspørgslen fra Jylland også har været” Peter Dammegaard – Øgro, Marked Manager.

Mere end halvdelen af salget har været på Sjælland, mens resten af salget er mere jævnt fordelt udover hele landet.

Behov og potentiale
Øgro har ramt et marked i vækst. Efterspørgslen på økologiske afgrøder er stadig stigende og derfor vokser behovet for produkter som Øgro også. Ikke kun fordi det dækker et behov i markedet, men også fordi det er påvist at effektive gødninger både øger selve høstudbyttet og proteinindholdet i planterne.

”Potentialet i Øgro er stort, og vi arbejder hele tiden med at udvikle og justere produkterne så de opfylder kundernes behov og ønsker. Samtidig har vi valgt en gennemskuelig prismodel, hvor prisudviklingen henover sæsonen fastsættes ved sæsonstart i august måned”. Prismodellen sikrer ekstra gode priser i starten af sæsonen, hvilket tilskynder at man er tidligt ude med bestillingerne.    

Dansk gødning til danske landbrug
Øgro er baseret på kødbenmel og børstemel fra døde dyr og biprodukter fra slagterier, og er én af de største tilgængelige kilder til genanvendelige næringsstoffer vi har i Danmark. Derfor giver det mening for Daka Denmark at tilbyde disse næringsstoffer til det danske marked, fremfor at eksportere gødningen til udlandet. Samtidig giver kødbenmel og børstemel som råvare i gødning mulighed for at producere koncentrerede organiske gødninger, med et præcist og relativt højt næringsindhold.

Mere fra Daka Denmark A/S

Daka Denmark A/S

www.daka.dk

Vores grønne vision Vi arbejder hver dag på at skabe et grønnere Danmark, præget af mere genanvendelse, mere vedvarende energi og mindre spild af ressourcer.     Genanvendelse er vores eksistensgrundlag I Daka Denmark ser vi det som vores opgave at udbrede viden om genanvendelse af organisk affald og påvirke danskernes rutiner omkring genanvend…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere