27.11.2015  |  Medarbejder

Schneider Electric vinder ArbejdsmiljøPrisen 2015

Schneider Electric har vundet årets ArbejdsmiljøPrisen for de ansattes samarbejde om at skabe det gode arbejdsmiljø.

Energispecialist Schneider Electric har modtaget ArbejdsmiljøPrisen 2015 i kategorien ’Samarbejde om arbejdsmiljø’. Prisen blev uddelt til virksomheden, da de ansatte på tværs af landegrænser arbejder sammen om at skabe et godt arbejdsmiljø.

Læs også: Arbejdsmiljøloven overtrædes på to ud af tre byggepladser

”Dommerkomitéen har lagt vægt på, at Schneider Electric Danmark har et systematisk og strategisk fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø, og at virksomheden har formået at implementere det fokus på alle niveauer af organisationen. Arbejdsmiljø fremstår i dag som en integreret del af virksomheden på landeniveau og lokalt. Og så kan de fremvise fremragende resultater”, siger Lisbeth Lollike, formand for Arbejdsmiljørådet, der står bag prisen.

Hos Schneider Electric passer medarbejderne på hinanden, og som en strategisk indsats på arbejdsmiljøområdet går der i dag stress-spottere rundt på virksomhedens arbejdspladser. De har fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø, og de hjælper kollegaerne med at samarbejde, så de undgår ulykker og stress. Indsatsen har blandt andet resulteret i mindre sygefravær og større arbejdsglæde.

Strategisk og systematisk fokus
Ved at have et strategisk og systematisk fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø har virksomheden desuden højnet sikkerheden og trivslen hos medarbejderne. Og ifølge Arbejdsmiljørådet har de formået at få det til at sprede sig rundt til virksomhedens arbejdspladser i andre lande. Det seneste initiativ er et fælles nyhedsbrev, hvori virksomheden deler de gode ideer til, hvordan alle bidrager til og støtter op om det gode arbejdsmiljø.  Det har desuden været et led i strategien, at det var medarbejderne selv, der skulle løfte indsatserne.

Hos Schneider Electric er man ikke i tvivl om, at man har fat i den lange ende, når man prioriterer medarbejdernes sikkerhed og arbejdsmiljø.

”I min verden er der ingen tvivl om, at medarbejderne er vores stærkeste aktiv som virksomhed. Derfor skal vi som virksomhed selvfølgelig værne om medarbejdernes sikkerhed og trivsel. Jeg er utrolig stolt over prisen. Den er for mig en indikation af, at vi har et rigtigt fokus”, siger Thomas Träger, administrerende direktør i Schneider Electric Danmark.

ArbejdsmiljøPrisen uddeles inden for priskategorierne Arbejdsulykker, Muskel-skeletpåvirkninger, Psykisk arbejdsmiljø og Samarbejde om Arbejdsmiljø. Det er 10. gang, at ArbejdsmiljøPrisen uddeles for Danmarks bedste arbejdsmiljøindsatser.

Læs også: Chefen skyld i dårligt psykisk arbejdsmiljø

De nominerede og vindere udvælges af en dommerkomité, der består af repræsentanter fra DA, LO, KL, FTF, Lederne og Akademikerne samt formand for Arbejdsmiljørådet Lisbeth Lollike. 

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere