12.04.2018  |  Medarbejder

Her er vinderne af Årets Arbejdsmiljø 2018

Ved prisuddelingen ’Arbejdsmiljøprisen 2018’ hylder man de virksomheder, der har skabt det bedste miljø for sine medarbejdere. Her kan du se, hvem der løb med sejren.

Den 11. april dannede Axelborg rammerne for prisuddelingen ’Arbejdsmiljøprisen 2018’. Her belønnede man de fire danske virksomheder, der har skabt det bedste arbejdsmiljø i år. Det er arbejdspladserne Gardit, Dansk Supermarked Nonfood Lager, Børnecenter Solbo og Præhospitalt Center, der i år kan skrive prisvinder på CV’et.

Og ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er det et velfortjent skulderklap og nogle flotte resultater, der gavner hele samfundet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Et godt arbejdsmiljø er afgørende for, at vi i Danmark har et velfungerende og sundt arbejdsmarked, hvor vi som ansatte trives og ikke behøver at frygte for vores liv og helbred. Jeg vil derfor gerne ønske virksomhederne stort tillykke med prisen og deres flotte resultater, ” siger ministeren.

Læs også: Fokuseret mangfoldighedsledelse viser sig på bundlinjen

I år er det 12. gang, at Arbejdsmiljørådet holder prisuddeling. Og formanden for Arbejdsmiljørådet, Lisbeth Lollike, håber, at den indsats, som vinderne har vist, vil motivere andre virksomheder til at stræbe efter et bedre arbejdsmiljø.

”Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2018 har alle haft en ambitiøs, systematisk og nysgerrig tilgang til de pro-blemstillinger, som de har stået over for. Det er positivt at se, hvordan de har været villige til at gå ny veje og afprøve nye ideer for at finde netop dén løsning, som fungerer på deres arbejdsplads og i forhold til deres kerneopgave. Jeg er ikke i tvivl om, at deres gode eksempler og flotte resultater vil inspirere gode arbejdsmiljøindsatser fremover, ” fortæller hun.

Prisvindere skal inspirere andre til bedre arbejdsmiljø
Vinderne kåres ud fra en række parametre på tværs af branche, sektor og størrelse. Og på trods af virksomhedernes meget forskellige udtryk og karakter har de én ting tilfælles, nemlig et godt arbejdsmiljø blandt medarbejderne. I fire forskellige underkategorier har tre nominerede arbejdspladser kæmpet om de anerkendende arbejdsmiljøtitler.

I kategorien ’Arbejdsulykker’ vandt Dansk Supermarked Nonfood Lager, fordi de på fem år har formået at sænke antallet af ulykker på arbejdspladsen med hele 90 procent gennem daglige tavlemøder, masser af løbende information og fokus på indberetning og analyse af ulykker, der næsten skete. Det er resultater, som man i virksomheden er meget stolte af.

Læs også: Finalisterne er fundet til Danish Design Awards

Gardit, der specialiserer sig i stål- og overfladebehandlinger, vandt i kategorien ’Muskel- og skeletpåvirkninger’. Det skyldes deres nyeste opfindelse, en ny og forbedret sikkerhedsafbryder, der mindsker risikoen for nedslidning. Og dermed løser man et stort brancheproblem. Førhen fik mange operatører ondt i både hænder og arme, fordi de skulle klemme på en sikkerhedsafbryder på sandblæsningsudstyret. Nu er arbejdet både nemmere og mere sikkert.

Årets vinder i kategorien ’Psykisk arbejdsmiljø” blev Børnecenter Solbo, der ligger i Silkeborg kommune. Begrundelsen er, at centeret er skiftet til elektronisk registrering af voldsepisoder, hvilket har mindsket antallet af trusler og vold. Det betyder nemlig, at man har et langt større overblik over, hvornår og i hvilke sammenhænge voldsepisoder opstår. På den måde kan man lettere komme dem til livs ved at tilpasse det pædagogiske arbejde. Resultatet er bedre trivsel blandt personalet.

Læs også: Ny podcast skal læse danske unge om Verdensmålene

Sidst men ikke mindst løb Præhospitalt Center i Region Sjælland med prisen i kategorien ’Forandringer og ny teknologi’. Det sker takket være en ny app, som gør, at personalet hurtigere kan træffe den korrekte beslutning om, hvor akutpatienter og borgere skal transporteres hen. Det sparer kostbar tid for både ambulanceredderne og patienterne.

- EST

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere